Vreţi ca hoţii să nu vă mai fure nimic din maşini? Iată ce spun poliţiştii timişeni că trebuie să facem

Vreţi ca hoţii să nu vă mai fure nimic din maşini? Iată ce spun poliţiştii timişeni că trebuie să facem

- in Actualitate, Eveniment, Locale, Stiri
0

Poliţiştii Biroului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii din Timş au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii furturilor din autoturisme pe raza de competență a Secției 2 Timișoara, joi 23 iunie.

Astfel, poliţiştii au purtat discuţii cu cetăţenii în scopul informării acestora cu privire la modurile de operare folosite de infractori şi importanţa adoptării unor măsuri de siguranţă ce stau la îndemâna tuturor, pentru prevenirea furturilor din autoturisme.

Polițiștii au fost prezenți pe străzile Karlsruhe, Bucegi, Deliblata, Carpaţi,  Ripensia, Negoiu, 1 Decembrie și Diaconu Coresi.

Pe timpul acţiunilor în teren au fost distribuite 500 de materiale informativ-preventive, în scopul însuşirii măsurilor ce trebuiesc adoptate pentru a nu deveni victime ale acestui gen de infracţiuni.

PENTRU PREVENIREA FURTURILOR DE ŞI DIN AUTOTURISME, POLIŢIŞTII RECOMANDĂ:

Nu parcaţi la întâmplare. Căutaţi un loc bine iluminat, supravegheat şi suficient frecventat!  Nu lăsaţi niciodată motorul pornit şi autoturismul nesupravegheat şi deschis când îl părăsiţi, chiar şi pentru câteva momente (pentru a verifica o pană de cauciuc, pentru a plăti la benzinărie etc.)! Nu lăsaţi în maşină bunuri, aparatura electronică, bani, cărţi de credit, ordine de plată, etc.! Răsuciţi bine cheia în contact şi blocaţi volanul, până se înţepeneşte! Nu păstraţi dublura cheii de contact în sertarul de la bord! Montaţi un sistem de alarmă antifurt! Nu uitaţi geamul, portbagajul sau portiera deschisă când părăsiţi autoturismul! Nu lăsaţi în maşină actul de înmatriculare al autoturismului şi nu împrumutaţi maşina persoanelor în care nu aveţi deplină încredere! Montaţi un întrerupător electric general într-un loc ascuns care să nu permită pornirea autoturismului!Păstraţi separat cheile locuinţei de cheile maşinii. Riscaţi să vă pierdeţi atât maşina cât şi lucrurile din casă!

Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *