Vremuri grele pentru angajații STPT! Rămân fără bonuri de masă, din cauza Guvernului

Vremuri grele pentru angajații STPT! Rămân fără bonuri de masă, din cauza Guvernului

Din cauza Legii 296 și a Ordonanței 90 pentru pentru aprobarea unor măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare, pe angajații Societății de Transport Public Timișoara îi așteaptă vremuri grele. Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei, a anunțat că tot personalul nu va mai primi bonuri de masă, începând cu luna noiembrie.

Una dintre principalele prevederi ale acestei ordonanțe este ca pentru societățile care au înregistrat pierderi financiare, iar STPT-ul a avut pierderi de un milion de lei, mai multe drepturi salariale sunt interzise, inclusiv tichetele de masă. Aici vorbim de un cost de aproximativ 700 lei pe lună. Practic, aceste tichete o să fie eliminate. Pe lângă aceste tichete de masă, se elimină orice fel de bonificații, inclusiv ajutoare pentru înmormântare, de exemplu, sau ajutoare care sunt doar pentru personal cu boli cronice sau boli foarte grave”, a afirmat Lațcău.

Mai mult, salariile angajaților STPT au fost plafonate, fapt care ar putea afecta circulația mijloacelor de transport în comun.

În cazul STPT-ul, nu poate fi depășit un salariu net de aproximativ 7.484 lei. Adesea, din cauza lipsei de șoferi, prin ore suplimentare, erau situații în care această limită era depășită. Introducerea acestei prevederi cu siguranță îi va constrânge pe șoferi să nu mai facă ore suplimentare dincolo de ceea ce poate fi plătit în baza acestei legi. Și din asta va avea un impact indirect și rapid în numărul de șoferi pe care-i avem disponibili în orice moment în sistemul de transport în comun”, a explicat viceprimarul Timișoarei.

Ruben Lațcău a amintit și de noua organigramă, care urmează să fie supusă votului Consiliului Local Timișoara. Documentul prevede concedierea a 30 de persoane, majoritatea ocupând posturi de conducere.

Noua organigramă a fost aprobată la nivel de draft de către Consiliul de Administrație al STPT, a fost trimisă către primărie și este acum în analiză ca să vedem exact cum se corelează cu Legea 296 și dacă toate prevederile legii se respectă. Vom avea un număr de 200 de posturi care vor fi desființate. Aici vorbim de posturi vacante. În acest moment, STPT-ul are 1.080 de angajați propriu-zis, se vor desființa posturi care nu sunt ocupate. Vom avea și o reducere de personal de aproximativ 30 de persoane, aici mă refer în special la persoane care ocupă posturi de conducere: șefi de birou, șefi de compartimente, șefi de secții. Cu siguranță, și salariul de director va fi scăzut în urma acestei ordonanțe”, a declarat Ruben Lațcău.

În această săptămână, pe masa Ministerului de Finanțe va ajunge un memorandum prin care se va solicita ca STPT să fie exceptată de la noile prevederi.

Vom cere să se aplice și în cazul STPT aceeași excepție ca la CFR. Avem dialoguri cu Asociația Transportatorilor, cu companiile mari de transport public din țară și toată lumea se confruntă cu aceleași probleme în urma acestei ordonanțe și a acestei legi. Este clar că este o măsură abuzivă și stupidă luată de guvernul Ciolacu, pentru că în final acești bani care sunt folosiți ca să plătim salarii la STPT sunt bani care vin în întregime din bugetul timișorenilor. Niciun leu care vine de la stat nu este dat către STPȘT. Aceste tăieri nu au altă consecință decât că vulnerabilizează și mai mult sistemul de transport public din România, dar și din Timișoara”, a afirmat viceprimarul Timișoarei.

4 Comments

  1. Cine a fost anul trecut “ la butoane “ ? Aceia saplateasca din salariile alea cu cifre multe . Angajații și-au făcut treaba și o fac mai departe , la vârf este problema !

  2. Un director plătit regește , o marionetă in mâna grupurilor de interese . Deci asta e soluția userista ? Halal !

  3. Cauza este conducerea , un director cu salariul mai mare ca președintele și nu știe cu ce se mănâncă transportul public . Sunt alți păpușari care trag sforile , el joaca după muzica !

  4. S-a ales praful de promisiunile useristilor , de-a rasul – plânsul , ei viseaza , vor dar nu sunt capabili sa finalizaze .

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *