Vremea se schimbă radical în Banat de săptămâna viitoare. Anunțul meteorologilor

Vremea se schimbă radical în Banat de săptămâna viitoare. Anunțul meteorologilor

- in Actualitate, Locale, Stiri, Utile
0
frunze toamna

Avem parte de temperaturi de vară întreaga săptămână, în Banat. Meteorologii au anunțat, astăzi, că la Timișoara se vor înregistra peste 25 de grade Celsius, pe timpul zilei, și în perioada imediat următoare.

Totuși, potrivit prognozei meteo pentru următoarele două săptămâni, realizată de Administrația Națională de Meteorologie, vremea se schimbă radical după data de 21 octombrie.

Cu ușoare variații de la o zi la alta, intervalul 14 – 21 octombrie va fi caracterizat de temperaturi diurne cu mult mai ridicate decât cele specifice perioadei, înregistrându-se valori medii cuprinse între 24 și 26 de grade. Ulterior datei de 21 octombrie, vremea va intra într-un proces de răcire, urmând astfel ca maximele să scadă de la 24 de grade în medie, spre valori în jurul a 18 grade spre sfârșitul intervalului de prognoză (în perioada 24 – 27 octombrie), valori normale pentru această perioadă de an. În intervalul 14 – 22 octombrie, variațiile temperaturilor minime vor fi nesemnificative, urmând să se înregistreze valori cuprinse între 10 și 12 grade în medie. Ulterior datei de 22 octombrie, temperaturile minime vor scădea treptat, astfel că în ultimele zile de prognoză (în intervalul 24 – 27 octombrie) se vor atinge în medie 8 grade“, a informat ANM.

În vestul țării, probabilitatea de apariție a ploilor va fi în creștere începând cu data de 21 octombrie.