Vremea în Banat, pe primele trei luni ale lui 2017

Vremea în Banat, pe primele trei luni ale lui 2017

- in Locale, Social, Stiri
0

Administraţia Naţională de Meteorologie a dat publicităţii prognoza vremii pe primele trei luni ale anului 2017. Astfel, în luna ianuarie, în regiunea Banatului temperaturile vor varia între -2 grade şi 1 grad.

La nivel naţional, temperaturile medii lunare ale aerului vor fi sub normalul perioadei local în regiunile nordice şi centrale, iar în restul teritoriului se vor putea situa în apropierea mediei climatologice. Cantităţile totale de precipitaţii se vor situa peste media climatologică pe arii extinse în jumătatea de vest a ţării, iar rest vor fi apropiate de norme.

În luna februarie, temperaturile medii lunare ale aerului vor fi apropiate de media climatologică în cea mai mare parte a ţării, exceptând, local, regiunile nordice şi centrale, unde se vor putea situa sub medie. În Banat temperaturile vor fi în medie 0 -2 grade. Cantităţile totale de precipitaţii vor avea o tendinţa spre excedent în centrul şi local vestul ţării, iar în celelalte regiuni vor fi apropiate de normele climatologice.

În luna martie, temperatura aerului va avea valori medii lunare apropiate de normă în cea mai mare parte a ţării, posibil mai scăzute, local, în nord, centru şi vest. În Banat, temperaturile vor fi între 4 -7 grade. “Cantităţile totale de precipitaţii se vor putea situa peste normele climatologice în cea mai mare parte a ţării”, se arată în informarea ANM.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *