Vreme rece in Banat. Prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani

Vreme rece in Banat. Prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani

- in Locale, Slider, Social, Stiri, Utile
0
frig

Vești proaste aduse de meteorologi. Iarna nu vrea să plece, motiv pentru care ne așteaptă zile friguroase în Banat. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, care a realizat o estimare a valorilor termice pentru următoarele două săptămâni în vestul țării, temperaturile vor fi destul de scăzute în următoarele zile. De abia în jurul datei de 20 februarie se va mai încălzi.

În următoarele trei zile se va răci, astfel că media regională a maximelor termice va ajunge în jurul valorii de 4 grade, iar a minimelor va fi de -5…-4 grade. În intervalul următor, până în jurul datei de 20 februarie, valorile termice vor crește treptat cu aproximativ 6…7 grade cele diurne și cu 5 grade cele nocturne, apoi nu vor mai avea variații semnificative“, a informat ANM.

Astăzi, în Banat este posibil să se semnaleze precipitații pe arii extinse și în general moderate cantitativ, în zilele următoare vremea se va ameliora, iar precipitațiile își vor mai face apariția doar trecător și pe suprafețe mici.

Astăzi, până la ora 17.00, județele Timiș și Arad se află sub cod galben de vânt puternic, iar Hunedoara și Caraș-Severin sunt sub cod portocaliu de vânt, până la ora 15.00. În zona de munte a celor două județe este semnalată ninsoare însoţită de vânt cu viteze la rafală de peste 100…120 km/h, care determină scădere vizibilităţii sub 50 de metri.