Vreme răcoroasă la început de mai, în Banat. Când se vor înregistra aproape 30 de grade, la Timișoara

Vreme răcoroasă la început de mai, în Banat. Când se vor înregistra aproape 30 de grade, la Timișoara

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri, Utile
0

Vești proaste aduse de meteorologi. În următoarele patru zile, vom avea parte de o vreme răcoroasă în Banat. Astăzi și mâine, media valorilor maxime va fi de 17 – 20 grade Celsius și a minimelor de 4 – 8 grade Celsius în vestul țării. Ziua de 6 mai va fi chiar rece pentru prima decadă a lunii mai, cu 10 – 13 grade Celsius la orele amiezii.

Din data de 8 mai, vremea se va încălzi apreciabil, temperatura aerului ajungând la valori peste cele specifice climatologic, respectiv maxime de 25 – 28 grade și minime de 8 – 12 grade, mediat regional. Ulterior, după data de 12 mai, deși vor fi unele variații termice de la o zi la alta, estimările prognostice indică o probabilitate mare ca regimul temperaturii aerului să fie în general apropiat de cel normal pentru a doua decadă a lunii mai“, a informat Administrația Națională de Meteorologie, care a realizat o prognoză a valorilor termice în Banat, pentru perioada 04 – 17 mai.

Conform meteorologilor, în vestul țării va ploua pe arii mai extinse în jurul datei de 6 mai, apoi probabilitatea de ploaie va fi în creștere începând cu 11 mai.

La Timișoara, până vineri, pe parcursul zilei, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17 și 22 de grade Celsius. Începând de sâmbătă, vremea se va încălzi, astfel că în capitala Banatului, la începutul săptămânii viitoare, termometrele vor arăta și 29 de grade Celsius, la umbră.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *