Vreme nebuna in acest sfarsit de saptamana, in Banat. Anuntul meteorologilor

Vreme nebuna in acest sfarsit de saptamana, in Banat. Anuntul meteorologilor

- in Locale, Slider, Social, Stiri, Utile
0
ploi

Vom avea parte de o vreme nebună în acest sfârșit de săptămână. Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de vreme rea valabilă pentru întreaga țară, inclusiv în Banat. Astfel, de astăzi, de la ora 13.00, până luni, la ora 21.00, sunt așteptate manifestări de instabilitate atmosferică și cantități de apă însemnate.

În intervalul menționat instabilitatea atmosferică se va accentua, în după-amiaza zilei de sâmbătă (13 iulie) în nord-vestul, vestul și local centrul țării, precum și în zona Carpaților Occidentali și Meridionali, iar în noaptea de sâmbătă spre duminică (13/14 iulie) și în sud-vestul și sudul extrem al teritoriului. Duminică (14 iulie), manifestările instabilității atmosferice vor cuprinde majoritatea regiunilor, exceptând sud-estul extrem, iar luni (15 iulie) se vor semnala cu precădere în jumătatea estică a țării”, a informat ANM.

Astfel, potrivit meteorologilor, vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări temporare ale vântului și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20 l/mp și izolat 40…50 l/mp.