Vreme deosebit de rece în vestul țării, în următoarele zile

Vreme deosebit de rece în vestul țării, în următoarele zile

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri, Utile
0

Deși suntem la final de lună martie, iarna nu vrea să plece.

Administrația Națională de Meteorologie a emis, astăzi, o avertizare de vreme deosebit de rece, valabilă pentru întreaga țară din această noapte, de la ora 23.00, și până marți dimineața, la ora 10.00. De asemenea, sunt așteptate precipitații moderate cantitativ și local intensificări ale vântului.

În intervalul menționat, aria precipitațiilor moderate cantitativ (15…20 l/mp) va cuprinde treptat sudul și sud-estul țării, unde vor fi ploi, lapoviță, dar și perioade cu ninsoare. În Carpații Meridionali și de Curbură va ninge și se va depune strat nou de zăpadă peste cel foarte consistent depus anterior. Precipitații, slabe cantitativ, predominant sub formă de ninsoare se vor semnala pe arii restrânse și în Transilvania și în restul zonei montane. Vântul va prezenta intensificări locale și temporare în special în Dobrogea și în Muntenia, precum și la munte, cu viteze în general de 40…50 km/h. Vremea va fi deosebit de rece în cea mai mare parte a țării, iar pe parcursul zilei de luni în regiunile sudice și sud-estice valorile termice vor fi cu 10 grade mai scăzute față de mediile climatologice ale perioadei“, a informat ANM.

Potrivit meteorologilor, până vineri (26 martie) vremea se va menține deosebit de rece, cu temperaturi preponderent negative pe timpul nopților și dimineților. Pe parcursul zilelor de marți (23 martie) și miercuri (24 martie) vântul va prezenta intensificări susținute în jumătatea estică și la munte, asociate temporar cu ninsori slabe, spulberând zăpada.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *