Vreme deosebit de rece în Banat. La munte va ninge

Vreme deosebit de rece în Banat. La munte va ninge

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri, Utile
0
ninsoare

Vești proaste aduse de meteorologi. Vom avea parte de o vreme deosebit de rece în perioada următoare. De altfel, astăzi, Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de vreme rea, valabilă până luni dimineață, la ora 10.00, în întreaga țară. La munte, la altitudini de peste 1.500 metri, sunt așteptate ninsori.

În intervalul menționat vremea va fi deosebit de rece în cea mai mare parte a țării, cu valori termice în cursul zilelor mult mai coborâte decât mediile multianuale specifice datei. Va ploua în jumătatea sudică a țării pe parcursul zilei de vineri (8 octombrie) și în noaptea de vineri spre sâmbătă (8/9 octombrie), iar sâmbătă și duminică (9 și 10 octombrie) mai ales în vest și sud-vest. La munte, în special în Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1500 m, vor predomina ninsorile și pe alocuri se va depune strat de zăpadă. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 15…25 l/mp, iar izolat în Banat și Oltenia 30…35 l/mp”, a informat ANM.

Temporar, vântul va prezenta intensificări în vestul Carpaților Meridionali, în sudul Banatului și pe litoral, cu viteze de peste 60…70 km/h, iar local și în regiunile sud-estice, sudice și în restul zonei montane, unde rafalele vor fi în general de 45…60 km/h.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *