Vor cădea primii fulgi de nea, la Timișoara

Vor cădea primii fulgi de nea, la Timișoara

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri, Utile
0

Timișoreni, pregătiți săniile! Începând din această seară, în capitala Banatului sunt așteptați să cadă primii fulgi de nea din această iarnă.

Administrația Națională de Meteorologie anunță că, din această seară, de la ora 23.00, și până în data de 12 ianuarie, la ora 06.00, vor fi semnalate precipitații mai ales sub formă de ninsoare, în general moderate cantitativ, în special în sudul țării. De asemenea, vom avea parte de intensificări temporare ale vântului și polei.

În intervalul menționat, în jumătatea de sud a țării precipitațiile se vor extinde treptat și se vor acumula cantități, local de peste 20…30 l/mp. Va ninge pe arii mai extinse și însemnat cantitativ, în special în noaptea de duminică spre luni (10/11 ianuarie) și pe parcursul zilei de luni (11 ianuarie) când se va depune strat de zăpadă, local consistent. Vor fi și intervale cu ploaie și lapoviță și se va forma polei. Din dimineața zilei de luni (11 ianuarie) vântul se va intensifica treptat, local vor fi rafale de 40…50 km/h, iar la munte, la altitudini de peste 1700 m se vor depăși 60 …70 km/h și va fi viscol. Probabilitatea de apariție a intervalelor de timp cu precipitații va fi ridicată pe aproape întreg parcursul săptămânii viitoare, iar din a doua parte a acesteia vremea va deveni mai rece decât în mod normal la această dată”, a transmis ANM.

La Timișoara, conform meteorologilor, sunt așteptate ninsori de astăzi și până miercuri, iar pe timpul nopții, termometrele vor arăta și -3 grade Celsius.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *