Vom circula cu tramvaie moderne, cu baterii, in anul 2021, la Timisoara

Vom circula cu tramvaie moderne, cu baterii, in anul 2021, la Timisoara

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Un pas important în ceea ce privește modernizarea transportului în comun din Timișoara a fost făcut vineri, 26 iulie. A fost semnat contractul cu firma din Turcia care va realiza primele tramvaie moderne, de capacitate mare, pe baterii, care vor circula pe străzile orașului.

Primarul Nicolae Robu a declarat că primul tramvai ar trebui să fie livrat de către firma turcească peste un an și jumătate. Primăria Timișoara a încheiat cu compania Bozankaya Otomotiv Mak un contract-cadru, care prevede achiziționarea între 16 și cel mult 40 de garnituri moderne.

Noi punem mare accent pe înnoirea parcului Societății de Transport Public și ne dorim nu orice fel de transport public, ci unul modern și în egală măsură ecologic. (…). Am organizat licitația privind achiziția de tramvaie moderne, dar în paralel am aplicat pentru obținerea de finanțare europeană. Am depus trei proiecte pe fonduri europene, fiecare vizând achiziția a șapte tramvaie. Unul dintre proiecte este aprobat și pentru el am și semnat contractul de finanțare în această săptămână. Celelalte două proiecte sunt identice cu primul, drept urmare au trecut de toate verificările. Prin urmare, putem viza pe finanțare europeană pentru 21 de tramvaie. Licitația este încheiată cu succes și acesta este motivul pentru care astăzi avem invitați reprezentanții firmei câștigătoare, Bozankaya, din Turcia. Contractul prevede achiziția a între 16 și 40 de tramvaie, este un contract cadru. În 18 luni este termenul maxim pentru livrarea primului tramvai“, a spus primarul Nicolae Robu.

Președintele firmei Bozankaya, Murat Bozankaya, a declarat la Timișoara, că în oraș vor ajunge tramvaie moderne, dotate cu tehnologie de ultimă generație. “După semnarea contractului, vom începe un program intens, astfel încât să putem livra tramvaiele la timp. Vom produce vehicule confortabile și suntem foarte bucuroși că produsele noastre vor face parte din viața Timișoarei. Vehiculele livrate vor fi de ultimă generație, cu tehnologie modernă“, a spus președintele Bozankaya.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *