Vom avea maternitate noua la Timisoara, pana la sfarsitul lui 2022

Vom avea maternitate noua la Timisoara, pana la sfarsitul lui 2022

- in Administratie, Locale, Sanatate, Slider, Stiri
0

Se fac pași pentru realizarea noii maternități a Spitalului Județean din Timișoara. Luni, 6 iulie a fost semnat contractul de proiectare și execuție pentru clădirea care se va ridica lângă Casa Austria. Durata de realizare a investiției de la demararea lucrărilor este de 24 de luni.

Este un moment important pentru că este conferința de lansare a proiectului, etapa a doua privind construcția unei noi maternități, aici în perimetrul Spitalului Județean. Astăzi semnăm contractul efectiv pentru ceea ce înseamnă proiectare plus execuție, un contract 38.850.000 de lei aproximativ, exclusiv TVA și cu termene foarte clare. Un termen de realizare a proiectului tehnic și cu obținerea avizelor, cinci luni care vor curge din momentul emiterii ordinului de începere și cu un termen de realizare a proiectului efectiv, a construcției, care presupune și construcția și dotarea cu aparatură medicală, până la 31 octombrie 2022“, a spus președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

Noua maternitate va fi construită pe o suprafață de 5.000 de metri pătrați și o capacitate de 124 de locuri în care vor funcționa compartimente de fertilizare in vitro, medicină materno-fetală, obstetrică-patologică și fiziologică, ginecologie, chirurgie laparoscopică şi histeroscopică, terapie intensivă, prematuri, nou-născuți eutrofici și săli de nașteri.

Ziua de astăzi este extrem de importanta pentru sistemul sanitar din Timișoara, județul Timiș și partea de vest a României, pentru că se pun bazele unei construcții pentru viitor și anume construcția unei maternități. Ideea aceasta a încolțit în urma cu peste zece ani, dar, din păcate câțiva ani de zile a fost lăsată în paragină, dar din 2017 când s-a discutat și s-a stabilit importanța acestui proiect pentru obstetrica și ginecologia din vestul României, reprezentanții Consiliului Județean din vremea respectivă au mers înainte cu această lucrare și acest proiect a fost finalizat, astfel încât am ajuns astăzi în data de 6 iulie 2020 să putem să semnăm contractul pentru proiectare și execuție. Extrem de important este o dorință și o obligativitate a medicilor și a conducătorilor unității sanitare și a județului, să realizeze condiții moderne de internare și tratament pentru pacientele din Timișoara și vestul României și nu numai“, a spus managerul Maternității Bega, Marius Craina.

Președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra a semnat luni, 6 iulie, contractul de proiectare și execuție a noii maternități cu constructorul – asocierii Construcții Erbașu SA – Tehnodomus SRL – Hospital Technical Solutions – Kral Medical Solutions SRL – Tehnoplus Medical Service – Sfera Con.