Vom avea maternitate noua la Timisoara in patru ani. Anuntul sefului CJ Timis

Vom avea maternitate noua la Timisoara in patru ani. Anuntul sefului CJ Timis

- in Administratie, Locale, Sanatate, Slider, Stiri
0

Vești bune aduse de Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș. În trei, patru ani, în cadrul Spitalului Județean Timișoara va fi funcțională noua maternitate. Clădirea în care va fi mutată Maternitatea Bega va fi realizată lângă Spitalul Județean Timișoara, în cadrul unui proiect transfrontalier România – Ungaria.

Valoarea acestui proiect este de 13,5 milioane de euro, din care opt milioane de euro vor fi folosiți pentru realizarea clădirii, patru milioane de euro pentru cumpărarea aparaturii medicale necesare, iar 1,5 milioane de euro îi revin Clinicii de Pediatrie a Universității din Szeged, parteneri în proiect.

Astăzi lansăm un proiect strategic de care cred că se vorbește de peste zece ani de zile: construcția unei noi clinici de Obstetrică – Ginecologie în Timișoara. Liderul de proiect este Consiliul Județean Timiș, care are ca responsabilitate realizarea studiului de fezabilitate, proiectarea și construcția propriu-zisă a maternității. Partenerii noștri din România, Spitalul Județean, are ca și responsabilitate achiziționarea de aparatură medicală pentru dotarea clinicii, iar partenerii din Ungaria – reconstrucția și echiparea a două compartimente ale Spitalului Universitar din Szeged. Proiectul este aprobat în comitetul de monitorizare și evaluare la faza de notă conceptuală. Este în lucru acum studiul de fezabilitate, iar până în martie 2019 avem termen și obligație de a depune acest studiu de fezabilitate și de a semna contractul de finanțare final pentru proiectarea și execuția investiției”,  a declarat luni, 12 noiembrie Călin Dobra, șeful CJT.

Șeful CJ Timiș a estimat că lucrările ar putea fi finalizate în anul 2022 la noua maternitate a Spitalului Județean Timișoara, care va avea cel puțin 130 de paturi și patru săli de operație. În fiecare an, la Maternitate Bega au loc între 2.500 și 2.800 de nașteri.