Vom avea descarcare de pe autostrada A1, pe Calea Aradului

Vom avea descarcare de pe autostrada A1, pe Calea Aradului

autostrada

Ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu, a venit joi, 18 iulie, la Timișoara, cu vești bune pentru șoferi. Ministrul susține că în septembrie va fi semnat contractul pentru proiectarea și execuția descărcării de pe autostrada A1 pe Calea Aradului.

Descărcarea din autostradă, care practic conectează DN69 cu autostrada A1, Calea Aradului, este foarte important acest proiect. Beneficiarul investiției, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, practic în luna septembrie semnează contractul de proiectare și execuție, durata fiind de 26 luni. Descărcarea va avea o lungime de circa zece kilometri. Avem finanțarea autorizată pentru acest sector de zece kilometri prin POIM, din actualul exercițiu. Valoarea proiectului pentru descărcarea Calea Aradului este de 240 de milioane de lei, proiectare și execuție, 26 luni“, a afirmat ministrul Roxana Mînzatu.

Despre importanța acestei investiții a vorbit și Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.

Proiectul privind descărcarea de pe autostradă pe Calea Aradului este gestionat de CNAIR. Pentru acest proiect a fost realizat deja studiul de fezabilitate, a obținut avizele de mediu și în perioada următoare va obține finanțarea din partea Ministerului Fondurilor Europene, prin POIM. Descărcarea de pe Calea Aradului va prinde contur, va fi scoasă la licitație”, a spus președintele CJT, Călin Dobra.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *