Voluntarii se mobilizează pentru a salva turnul din Bocșa, declarat monument istoric. Se pot face și donații

Voluntarii se mobilizează pentru a salva turnul din Bocșa, declarat monument istoric. Se pot face și donații

Voluntarii implicați în cadrul proiectului Ambulanța pentru Monumente Banat vor să se implice în cea de-a patra intervenție din acest an de salvare a patrimoniului național. De data aceasta, în perioada 9 august – 30 septembrie, se va încerca salvarea turnului din Bocșa.

De câțiva ani, Turnul de alimentare al furnalului din Bocșa a rămas fără ,,căciulă”… intervenția de punere în siguranță are în vedere refacerea de la zero a acoperișului ce acoperea cândva acest turn, prin tehnici tradiționale, respectând etapele și felul în care acesta a fost construit”, a informat Asociația Prin Banat, inițiatoarea proiectului.

De asemenea, pentru realizarea învelitorii este nevoie de mai multe materiale, fiind lansată și o campanie de strângere de fonduri, iar donațiile se pot face AICI!

Turnul de alimentare al furnalului din Bocșa, județul Caraș-Severin, monument istoric, rămâne martorul acestei lungi istorii siderurgice, atât a orașului, cât și a întregului Banat Montan. Este valoros atât din punct de vedere arhitectural, estetic și plastic, cât și din punct de vedere tehnic, prin componentele păstrate și elementele adiacente acestuia. (canal de aducțiune, aliniament de arbori seculari, gara etc).

În acest an, Ambulanța pentru Monumente Banat a mai intervenit pentru punerea în siguranță a bisericii romano-catolice din Ofsenița, mausoleul din Bobda și depozitul de cereale din Giera.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *