Vladan Tadic, consulul Serbiei la Timișoara către bănățeni: „Vă așteptăm la Vinofest Vârșeț!”

Vladan Tadic, consulul Serbiei la Timișoara către bănățeni: „Vă așteptăm la Vinofest Vârșeț!”

- in Locale, Social, Stiri
0

La Vârșeț, în Serbia, și anul acesta, pe data de 22 și 23 martie, are loc cea de-a 14-a ediție a Festivalului internațional de vin VINOFEST 2019 care sărbătorește tradiția viticolă a orașului. Iubitorii de “băutura zeilor” au prilejul de a gusta vinuri de calitate și specialități culinare din bucătăria locală.

La Vinofest Vârșeț 2019 vor fi prezenți peste 70 de producători din Serbia și din țările vecine. Vor fi degustate peste 400 de etichete de vin și peste 200 de soiuri. Se așteaptă peste 4.000 de vizitatori.

Joi, 14 martie, Vladan Tadic, consulul Serbiei la Timișoara, a făcut invitația către bănățeni, împreună cu Iavor Radovancovici, reprezentantul în România al Ordinului Cavalerilor Vinului „Sfântul Theodor” din Vârșeț și cu reprezentanta Organizației de Turism Vârșeț. La evenimentul de la Timișaora a fost invitat și președintele Uniunii Sârbilor din România.

Vinofest Vârșeț este un festival consacrat în Europa la care participă vizitatori din toată Serbia, dar și din alte țări vecine –Ungaria, Croația, Slovenia, România, Bosnia, Muntenegru. Este foarte interesantă prezența an de an a producătorilor de vinuri din România, precum și cea a sârbilor la Vinvest de la Timișoara, din luna aprilie. Este o colaborare care persistă de 5 ani, cu rezultate din ce în ce mai bune. Această relație fructuoasă dintre cele două părți trebuie să o susținem în continuare, pentru buna vecinătate a acelor două țări. În 2019 vrem să aducem și alți producători din Serbia nu numai din Vârșeț. Sperăm ca și viticultorii din România să vină cât mai mulți la Vinofest. Vă așteptăm în număr cât mai mare la festivalul din 22 -23 martie”, a declarat lui Vladan Tadic.

Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *