Viorel Burlacu – de 15 ani în luptă cu justiţia oarbă din Timişoara. Ce mesaj INCREDIBIL le-a transmis bărbatul judecătorilor!

Viorel Burlacu – de 15 ani în luptă cu justiţia oarbă din Timişoara. Ce mesaj INCREDIBIL le-a transmis bărbatul judecătorilor!

- in Locale, Slider, Social, Stiri
0

Viorel Burlacu din Timişoara se luptă de 15 ani prin instanţele din capitala Banatului pentru anularea a mai multor adeverinţe considerate false, plus alte nouă înscrisuri tot falsificate. Datorită acestor documente, bărbatul, şi-a pierdut agoniseala de-o viaţă: terenul pe care se afla propria fermă, Service Fructim SA Periam, cu clădirile aferente. În această luptă, alături de el, s-a alăturat şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş, deşi, pe parcurs, Burlacu zice că a fost trădat de acesta.

Rivalii săi sunt opt persoane fizice şi trei persoane juridice, în frunte cu Primăria Periam şi OCPI Timiş. De-a lungul timpului instanţele au dat mai multe sentinţe, unele în favoarea lui Burlacu, altele împotrivă. Fiecare din cele două părţi rivale implicate au avut dreptul de a face apel, iar lupta este departe de a se încheia. „Mă mir cum mai rezist, dar simt că nu mai pot”, a declarat Burlacu. Deşi la prima vedere situaţia pare simplă: anularea a unor adeverinţe şi înscrisuri false prin care el şi-a pierdut averea, în realitatea situaţia s-a complicat atât de mult, încât numai ultima sentinţă dată de Tribunalul Timiş, în data de 10 iunie 2015, numără 20 de pagini. Dar aşa sunt căile juţiţiei noastre: întortocheate. Rezultatul? Omul a pierdut, deşi la penultima sentință a avut câştig de cauză. „Tribunalul respinge excepeţia autorităţii de lucru judecat. Respinge cererea formulată de reclamanţi Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş şi Service Fructim SA Periam, prin Viorel Burlacu”, se arată în sentinţă. „Această decizie este în defavoarea mea Puteau numai să tragă cu privirea şi vedeau cât de false sunt documentele. Tot ce îi trimitea la gratii pe politicienii locali implicaţi şi pe unii poliţişti a fost respins”, spune Viorel Burlacu.

Iată pasajul prin care Burlacu spune că instanţa l-a nedreptăţit grav: „Reprezenta reclamantului Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş a arătat că este inadmisibilă cercetarea falsului pentru prima dată de către instanţa civilă, ci se impune ca iniţial organele de urmările penală să efectueze acte de urmărire penală şi în măsura în care se constată vreun impediment în continuarea urmăririi penale să fie sesizată instanţa civilă”, se arată în sentinţa din 10 iunie 2015. „Dacă parchetul indica aceste documente, am fi câştigat. Ei nu au vrut să le indice să nu se atingă de personalităţile din anchetă. Au căutat să dea mai mult vina pe primarul din Periam şi pe secretar”, spune Burlacu. Acum Parchetul a făcut din nou apel pentru anularea unor adeverinţe buclucaşe. „Sentinţa civilă atacată este netemeinică şi nelegală sub aspectul respingerii cererii de desfiinţare a adeverinţelor eliberate de Primăria Periam”, se arată în apel. Iată care este mesajul lui Viorel Burlacu către Justiţia din Timişoara: „Să lupte pentru adevăr şi dreptate şi să nu lase ca nedreptatea să rămână nedreaptă, fiindcă în cazul meu nedreptatea e lăsată să fie nedreaptă”.

Gh. M.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *