Vine frigul în Banat. Anunțul meteorologilor

Vine frigul în Banat. Anunțul meteorologilor

- in Actualitate, Locale, Stiri, Utile
0

Gata cu temperaturile de vară. Administrația Națională de Meteorologie anunță că temperaturile vor scădea în această săptămână în întreaga țară, inclusiv în Banat, astfel că termometrele nu vor mai arăta peste 20 de grade Celsius. Totuși, de săptămâna viitoare, în vestul țării vremea se va mai încălzi.

Din data de 29 octombrie, vremea se va răci accentuat, astfel că temperaturile vor deveni treptat apropiate de normalul perioadei. Astfel, maximele diurne vor scădea de la o medie de 14 – 17 grade în 29 octombrie la 10 – 12 grade în intervalul 30 octombrie – 1 noiembrie. Ulterior, este estimată o încălzire treptată a vremii, determinând un ecart termic cu valori peste cele normale în prima decadă a lunii noiembrie, în special în perioada 4-8 noiembrie, când sunt prognozate maxime de 16…19 grade, mediat regional. Aceeași evoluție o vor avea și valorile nocturne ale temperaturii aerului, cu o scădere bruscă și semnificativă, astfel că la sfârșitul lunii octombrie și începutul lui noiembrie minimele se vor situa în medie între 2 și 4 grade, urmând ca în cea de-a doua săptămână de prognoză să crească la valori de 4…8 grade“, a informat Administrația Națională de Meteorologie, care a realizat o prognoză a valorilor termice până în data de 10 noiembrie.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în data de 29 octombrie și din nou în perioadele 2-3 noiembrie și 6-8 noiembrie, în Banat.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *