Vin refugiaţii în Timiş? Corturi pentru imigranţi la graniţă. Unde va fi amplasată o nouă tabără

Vin refugiaţii în Timiş? Corturi pentru imigranţi la graniţă. Unde va fi amplasată o nouă tabără

- in Actualitate, Eveniment, Slider
0
corturi refugiati lunga

România se pregăteşte pentru venirea primilor refugiaţi. 50 de corturi de armată au fost amplasate în judeţul Timiş, în apropierea localităţii Lunga, aflată lângă graniţa cu Serbia. În acest mod, reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne au pregătit o tabără pentru refugiaţi. Urmează să fie instalate astfel de corturi şi în zona Stamora Moraviţa.

Vă reamintim că ieri a început un exerciţiu de testare a capacităţilor operaţionale ale României în faţa unui flux de refugiaţi, la ordinul ministrului afacerilor interne, Gabriel Oprea. Acesta a subliniat importanţa desfăşurării acestei aplicaţii de la frontiera cu Serbia în condiţiile în care toate statele din vecinătate au luat măsuri suplimentare de întărire a securităţii la frontieră.
cort lunga 1

„Chiar dacă România nu se confruntă cu o presiune migraţionistă, aceste acţiuni sunt necesare pentru testarea capacităţilor noastre de reacţie la dinamica din regiune”, a susţinut Gabriel Oprea.

Printre activităţile desfăşurate în cadrul acestui exerciţiu de testare a capacităţilor operaţionale este inclusă şi organizarea de tabere temporare pentru preluarea persoanelor care ar solicita o formă de protecţie în România, anunţă reprezentanţii ministerului.

O astfel de tabără este amplasată în apropierea localităţii Lunga, iar o alta urmează să fie amplasată în zona Stamora Moraviţa. În aceste tabere sunt verificate resursele şi capabilităţile necesare desfăşurării activităţilor specifice la frontieră, respectiv trierea, înregistrarea, amprentarea şi identificarea cetăţenilor străini, precum şi a procedurilor care se aplică în astfel de situaţii.
cort lunga2

Totodată, forțele Ministerului Afacerilor Interne – polițiști de frontieră, reprezentanți ai structurilor de imigrări, jandarmi, polițiști și pompieri desfășoară şi alte misiuni specifice, în scopul dezvoltării unui răspuns integrat la provocările actualului mediu de securitate.