Vin ploile în Banat. Prognoza meteo în următoarele două săptămâni

Vin ploile în Banat. Prognoza meteo în următoarele două săptămâni

- in Actualitate, Locale, Stiri, Utile
0
ploi

Vești proaste aduse de meteorologi. De la mijlocul acestei săptămâni, se întorc ploile în Banat, inclusiv în Timișoara. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, care a realizat o prognoza a valorilor termice pentru următoarele două săptămâni, și vremea se va răci.

În prima săptămână, vremea se va răci treptat, astfel încât de la temperaturi maxime de 19…21 de grade, în medie, specifice primelor 3 zile de prognoză, media temperaturilor maxime se va situa pe 13 aprilie în jurul a 13 grade. Ulterior, până în jurul datei de 17 aprilie, aceeași medie va crește doar cu aproximativ 2 grade, însă spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni se estimează revenirea la un regim termic normal, cu maxime de 18…19 grade, în medie. Temperaturile minime vor avea o evoluție asemănătoare, media lor fiind în scădere spre 2…3 grade în intervalul 16 18 aprilie, iar apoi în creștere până la 5…6 grade, în diminețile de 20 și 21 aprilie“, a informat Administrația Națională de Meteorologie.

Potrivit meteorologilor, va ploua aproape în fiecare zi a celor două săptămâni, iar în intervalul 9-13 aprilie, ploile se vor semnala pe arii mai extinse și vor fi local mai însemnate cantitativ în vestul țării.