Vin încă zece zimbri în Banat. Unde-i vor putea admira timișorenii

Vin încă zece zimbri în Banat. Unde-i vor putea admira timișorenii

zimbri armenis

Celor 20 de zimbri care trăiesc acum în Munții Țarcu din județul Caraș-Severin li se vor alătura noi exemplare. Vestea excelentă este adusă de reprezentanții WWF România, care spun că sâmbătă, 11 iunie, în comuna Armeniș vor ajunge încă zece zimbri.

Mamiferele provin din trei rezervații din Germania și Belgia. După câteva luni în care turma se va adapta la noul ecosistem, zimbrii vor fi eliberați în sălbăticie și vor trăi în Carpații Meridionali, după două secole de absență.

Este continuarea unei inițiative ambițioase, care și-a propus să contribuie la salvarea acestei specii carismatice de la extincție și crearea unei populații stabile de-a lungul Munților Carpați. Zimbrul european este o specie umbrelă care, odată reintrodusă cu succes, iar habitatul ei conservat în mod eficient de-a lungul Munților Carpați, va ajuta la menținerea, la scară mare, a coridoarelor ecologice, permițând proceselor naturale și resălbăticirii să aibă loc, ajutând astfel natura să se vindece singură. Viziunea noastră este ca bunăstarea comunităților locale să fie susținută prin valorizarea unuia dintre ultimele bastioane de sălbatice din Europa și dezvoltarea de întreprinderi locale prietenoase cu mediul, înlesnite de prezența turiștilor ce vor veni să admire emblematicul zimbru“, transmite WWF România.

Vă reamintim că, acum trei ani, cel mai mare mamifer din Europa s-a întors în Carpații Meridionali printr-un amplu proiect de repopulare. După ce două turme de zimbri au fost relocate în Banat din diferite grădini zoologice și rezervații din Europa, în Munții Țarcu trăiesc acum 20 de exemplare în sălbăticie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *