Vin bani de la Uniunea Europeană pentru restaurarea Castelului Corvinilor: numărul turiștilor va crește cu aproape 100.000

Vin bani de la Uniunea Europeană pentru restaurarea Castelului Corvinilor: numărul turiștilor va crește cu aproape 100.000

castelul corvinilor

Vești excelente pentru turismul din zona de vest a țării. Astăzi, a fost semnat contractul de finanțare al proiectului prin care Castelul Corvinilor va fi restaurat. Este vorba de un proiect în valoare de 21 de milioane de lei, care a fost finanțat cu bani de la Uniunea Europeană.

Evenimentul a avut loc la Hunedoara, semnatarii contractului de finanțare fiind primarul municipiului, Dan Bobouțanu, în calitate de beneficiar al proiectului, și Sorin Maxim, director ADR Vest.

Proiectul “Restaurarea și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural Castelul Corvinilor” va fi implementat pe parcursul a 28 de luni. În cadrul proiectului, Castelul Corvinilor va fi consolidat, restaurat și va fi amenajat un spațiu expozițional –  muzeal destinat ilustrării habitatului nobiliar transilvănean în perioada cuprinsă între secolul al XV-lea și secolul al XVII-lea.

“După restaurare, se estimează că numărul vizitatorilor va creşte cu 86.896 de turişti la finalul primului an după implementarea proiectului (de la 260.766 de vizitatori pe an înainte de intervenția asupra obiectivului de patrimoniu, la 347.662 de vizitatori după intervenția asupra obiectivului de patrimoniu)”, transmite ADR Vest.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *