Vin bani de la Guvern pentru realizarea unei bănci regionale de țesuturi și celule umane, la Timișoara

Vin bani de la Guvern pentru realizarea unei bănci regionale de țesuturi și celule umane, la Timișoara

- in Actualitate, Locale, Sanatate, Stiri
0

Vești bune pentru Timișoara. Guvernul a anunțat, ieri, că au fost alocate 30 de milioane de lei pentru realizarea a patru bănci regionale de țesuturi și celule umane. Acestea vor fi construite la București, Iași, Târgu Mureș și Timișoara.

În capitala Banatului, banca de sânge, țesuturi și celule umane va fi realizată lângă spitalul județean. Reprezentanții unității medicale sunt convinși că dacă lucrările vor începe cât mai repede, până la sfârșitul anului, centrul care va deservi întreg vestul țării va putea fi inaugurat.

Prin finalizarea acestui proiect se asigură o creștere a calității asistenței medicale de specialitate și a unor soluții terapeutice moderne, pentru îmbunătățirea stării de sănătate a populației, care nu va mai fi nevoită să se adreseze unor bănci de țesuturi și clinici specializate din alte țări.

De asemenea, va crește număr de intervenţii pentru transplantul de organe, ţesuturi şi celule, destinat pacienţilor aflaţi pe listele de aşteptare și vor scădea cheltuielile cu tratarea unor boli cronice care își găsesc rezolvarea prin transplant.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *