Viktor Orban, premierul Ungariei: Imigraţii nu fug de războaie, ci vin în Europa pentru un nivel de trai mai bun!

Viktor Orban, premierul Ungariei: Imigraţii nu fug de războaie, ci vin în Europa pentru un nivel de trai mai bun!

- in International, Stiri
0

Cei mai mulți dintre imigranții sosiți clandestin în Europa nu sunt refugiați, ci persoane care vin în Uniunea Europeană doar pentru un nivel de trai mai bun, a declarat joi la Bruxelles premierul ungar Viktor Orban, el subliniind de asemenea că țara sa nu dorește să găzduiască mulți musulmani, iar o eventuală instituire a unui mecanism de redistribuire a refugiaților prin cote obligatorii nu va face decât să încurajeze și mai mulți imigranți să pornească înspre Europa, transmit agențiile Reuters, DPA și MTI.

‘Europa nu trece acum printr-o criză a refugiaților, pentru că cei mai mulți dintre imigranții ilegali nu sunt refugiați (…) Unii sunt într-adevăr refugiați, dar mulți alții nu fug de război și persecuții, ci au pornit către Europa în speranța că vor găsi un trai mai bun’, a apreciat Viktor Orban după întrevederea avută cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Cât despre ideea de redistribuire a refugiaților prin cote obligatorii între statele UE, înaintată oficial din nou de cancelarul german Angela Merkel și de președintele francez Francois Hollande, Orban consideră că este o soluție ‘iluzorie’, iar instituirea unui asemenea sistem nu ar face decât să încurajeze și mai mulți imigranți să vină în Europa.

‘Dacă liderii europeni vor continua să transmită mesajul că țările lor sunt pregătite să primească pe toată lumea, va veni momentul când zeci de milioane vor sosi la granițele Europei’, lucru ce ar putea să însemne ‘sfârșitul Europei’, a avertizat șeful executivului ungar. ‘Există un număr tot mai mare de imigranți care nu provin din zone de război și sursa acestora este nelimitată’, a subliniat el.

Drept urmare, Orban consideră că în acest moment prioritatea Uniunii Europene ar trebui să fie restabilirea controlului asupra frontierelor sale externe, iar orice alte măsuri — inclusiv redistribuirea refugiaților prin cote obligatorii — ar trebui discutate într-o etapă ulterioară.

În acest context, șeful executivului de la Budapesta a estimat că decizia sa de a ridica un gard de sârmă ghimpată la granița cu Serbia a fost una corectă și în spiritul valorilor europene, fiind obligația țării sale să asigure protecția frontierei externe a UE și a spațiului Schengen.

Pe de altă parte, Viktor Orban a declarat că țara sa nu dorește să primească o comunitate numeroasă de musulmani, invocând amintirea celor 150 de ani de ocupație otomană din secolele al XVI-lea și al XVII-lea. ‘Cred că avem dreptul să decidem că nu vrem un mare număr de musulmani în țara noastră’, pentru că ‘nu ne plac consecințele’ acestei prezențe, a punctat premierul ungar.

Sursa:realitatea.net.