Viitura de pe râul Timiș tranzitează în siguranță în aval spre frontieră cu Serbia

Viitura de pe râul Timiș tranzitează în siguranță în aval spre frontieră cu Serbia

- in Actualitate, Locale, Stiri
0

Administrația Bazinală de Apă Banat (ABA Banat) informează că viitura formată pe râul Timiș se tranzitează în siguranță în aval, pe sectorul s.h. Brod – frontieră cu Serbia.

Sunt înregistrate creșteri de debite și niveluri, prin propagare, pe râul Timiș, în aval de s.h. Brod, unde am avut vârful viiturii la ora 10.00. Din această după-amiaă, debitul râului Timiș este în scădere la s.h. Brod, dar în creștere în aval, începând cu  s.h. Șag  unde este așteptat vârful viiturii în cursul acestei seri. Pe tronsonul s.h. Șag – s.h. Grăniceri  sunt  deja depășite cotele de inundație. Avertizarea hidrologică de cod roșu pe acest tronson este valabilă până mâine dimineață la ora 9.00.

”În cursul serii trecute, (19 iunie), la ora 21.00 a intrat în funcțiune polderul Pădureni, care a tăiat vârful viiturii râului Timiș în acea secțiune, pentru a permite tranzitarea în siguranță a debitelor mari de pe râu, în aval. În polder, s-au acumulat, până acum, aproximativ 3 milioane de mc de apă și încă se acumulează”, spune Sorina Neaga.

Nu se pune problema vreunei deversări peste diguri.

ABA Banat a intervenit azi, 20 iunie, în dreptul localității Uliuc, la subtraversarea de pe malul stâng al râului Timiș (amonte de calea ferată)  blocând infiltrațiile apărute din râu. Formațiile de lucru ABA Banat sunt în teren și rămân vigilente în supravegherea digurilor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *