Viitoarea maternitate a Spitalului Municipal Timisoara costa peste 60 de milioane de euro Foto

Viitoarea maternitate a Spitalului Municipal Timisoara costa peste 60 de milioane de euro Foto

- in Administratie, Locale, Sanatate, Slider, Stiri
0

Timișoara va avea una dintre cele mai moderne maternități din țară. Astăzi, proiectantul general care a gândit modul în care va arăta maternitatea Spitalului Municipal Timișoara, care urmează a fi realizată pe str. Balta Verde, a prezentat în detaliu viitoarea investiție.

În total, valoarea proiectului este estimată la peste 300 de milioane de lei, fără TVA, clădirea urmând să aibă o suprafață de 25.000 mp, din care aproximativ 5.000 mp reprezintă clădirea de birouri.

În prezent, proiectul se află în faza obținerii avizului de mediu, urmează autorizația de construcție, urmând ca cel mai probabil anul viitor să fie demarată licitația privind execuția lucrărilor.

Edilul Nicolae Robu a explicat că, pentru început, proiectul va fi finanțat din bugetul Primăriei Timișoara, dar municipalitatea se bazează și pe sprijin din partea statului.

Urmează să dăm drumul la licitația pentru execuție în 2020 și vom începe efectiv construcția. Ne bazăm pe un credit pentru maternitate. Vom porni la drum pe bugetul local, eșalonăm lucrările. Vom aloca bani să putem da drumul la licitație și în 2020 vom putea suporta de la bugetul local, dacă nu reușim de la început să atragem bani de la bugetul de stat, a explicat primarul Nicolae Robu.

Edilul-șef estimează că noua maternitate a Spitalului Municipal Timișoara va fi funcțională începând cu anul 2023.