Vieţile a trei micuţi internaţi la Spitalul de Copii din Timişoara, pe care statul i-a lăsat să MOARĂ, salvate de oameni cu suflet mare. Cum i-au ajutat

Vieţile a trei micuţi internaţi la Spitalul de Copii din Timişoara, pe care statul i-a lăsat să MOARĂ, salvate de oameni cu suflet mare. Cum i-au ajutat

- in Locale, Sanatate, Slider, Stiri
0
bebelus

Aproximativ 2.000 de oameni inimoşi au reuşit să facă o minune pentru trei micuţi internaţi la Spitalul de Copii “Louis Ţurcanu” din Timişoara, care s-au născut cu o boală cumplită. Astfel, au fost achiziţionaţi trei “plămâni artificiali”, care le prelungesc viaţa micilor pacienţi. Dispozitivele medicale au costat 32.000 euro şi au fost donate celui mai mare spital de pediatrie din vestul ţării de către Asociaţia “Salvează o inimă”, datorită donaţiilor realizate în mediul online de către persoane cu suflet mare.

Cei trei copii suferă de amiotrofie spinală Werding-Hoffmann (SMA), o boală care le slăbeşte progresiv muşchii corpului, inclusiv inima, iar spitalele româneşti nu dispun de acest tip de aparate medicale – Trilogy 100 – pentru a le prelungi viaţa până la găsirea unui tratament. Copiii născuţi cu această maladie nu îşi pot ţine capul singuri, nu vor putea să stea pe funduleţ, nu pot să sugă, să înghită, iar mişcările acestora sunt limitate.
plaman artificial copii

Majoritatea copiilor născuţi cu SMA nu ajung la vârsta de doi ani, din cauza complicaţiilor bolii, iar pentru a le prelungi viaţa, au nevoie de un aparat medical de ventilaţie, care îi ajută să respire. “Muşchii se atrofiază şi copilul nu mai poate respira, iar aparatul practic devine plămânul artificial al acestuia. Din păcate, la ora actuală nu există un tratament pentru SMA: nici medicamentos şi nici chirurgical. Se fac eforturi şi cercetări în domeniu pentru toate bolile neuromusculare şi se speră la găsirea unei soluţii în următorii ani. Până la găsirea unui remediu, aceste aparate de ventilaţie mecanică îi menţin în viaţă pe pacienţi”, declară Alin Căpuşan, medic specialist ATI în cadrul Spitalului de Copii “Louis Ţurcanu” din Timişoara.

Specialistul afirmă că statul român nu asigură acest tip de aparate în spitale, iar singurul mod în care pacienţii pot beneficia de astfel de dispozitive de ventilaţie este prin achiziţionarea din surse proprii, din donaţii sau din sponsorizări.

Este o mare bucurie pentru noi că am reuşit, graţie generozităţii donatorilor, să achiziţionăm trei aparate medicale care le va prelungi viaţa copiilor cu această boală cumplită. Până în prezent, trei copii beneficiază deja de dispozitive, dar în viitor vor beneficia şi alţi copii diagnosticaţi cu această boală. Cercetarea la nivel mondial, pentru toate bolile neuromusculare, a ajuns la un stadiu avansat şi sperăm ca în viitorul apropiat să se găsească un tratament eficient pentru această maladie“, declară Vlad Plăcintă, preşedintele Asociaţiei “Salvează o inimă”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *