Declarațiile unui avocat timișorean schimbă Codul Fiscal!

Declarațiile unui avocat timișorean schimbă Codul Fiscal!

- in Actualitate, Locale, Stiri
0

Revolta unui avocat timișorean, Alin Socol a avut efect. Aberația prezentată în materialul “Un avocat timișorean vrea să dea Guvernul României în judecată! Ce aberație a găsit în proiectul noului Cod Fiscal?” publicat pe 18 mai 2015 de banatulmeu.ro nu va mai avea loc.

 “În articol îmi arătam nemulţumirea faţă de faptul că vom fi consideraţi de la 01.07.2015 că desfăşurăm activităţi dependente. Iată că a avut ecou ceea ce am zis şi pe 24.07.2015 s-a modificat Codul Fiscal. S-a redefinit activitatea independentă aşa cum am spus eu disparând noţiunea de activitate dependentă”, a spus avocatul Alin Socol.

Iată ce a declarat avocatul Socol, în articolul din 18 mai 2015. „Dacă se implementează acest proiect de modificare a Codului Fiscal prin care avocatura, care e o meserie independentă, va deveni dependentă, vom da în judecată Guvernul României şi vom ridica excepţia de neconstituţionalitate. Ar fi o anomalie juridică noile modificări. E total ilegal ce se vrea în condiţiile în care avocatura are colegiu de organizare şi o lege proprie nr. 51, din 1995. La articolul 1 arată clar că avocatura e o profesie liberală şi independentă, aşa cum e şi în Occident. Nu avem cum să fim de acord cu noile propuneri. Noi reprezentăm o profesie liberală”.

Avocatul Alin Socol din Timişoara a mai spus atunci că nu va accepta sub nicio formă noile aberaţii ale modificării Codului Fiscal şi va chema guvernul în instanţă.

Prin noile măsuri impuse de Finanţe medicii, avocaţii, arhitecţii şi alte categorii liberale, inclusive jurnaliştii, riscau să plătească taxe şi impozite ca orice angajat, riscând falimentul.

Contribuţiile la asigurările de sănătate, şomaj, pensie şi impozitul pe venit ar putea creşte de trei ori, iar 60% din câştig ar ajunge în visteria statului hain. „Ne sileşte pe toţi să fim angajaţi cu contract de muncă, indiferent de ce nivel de competenţe avem”, spunea atunci şi Cristian Pârvan, reprezentantul Patronatului Serviciilor Private.

Prin Legea 187/2015 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 6/2015 pentru modificarea şi completarea Legii 571/2003 privind Codul fiscal, publicată în Monitorul Oficial 499/2015, au fost aduse modificări în ceea ce priveşte impozitul pe venit, dintre care cele mai importante sunt: au fost eliminate prevederile referitoare la reconsiderarea unei activităţi că activitate depedentă, este redefinită activitatea independenţa că fiind orice activitate desfăşurată de către o persoană fizică în scopul obţinerii de venituri, care îndeplineşte cel puţin 4 dintre următoarele criterii: 4.1. persoană fizică dispune de libertatea de alegere a locului şi a modului de desfăşurare a activităţii, precum şi a programuli de lucru; 4.2. persoană fizică dispune de libertatea de a desfăşura activitatea pentru mai mulţi clienţi; 4.3. riscurile inerente activităţii sunt asumate de către persoană fizică ce desfăşoară activitatea; 4.4. activitatea se realizează prin utilizarea patrimoniului persoanei fizice care o desfăşoară; 4.5. activitatea se realizează de persoană fizică prin utilizarea capacităţii intelectuale şi/sau a prestaţiei fizice fizice a acesteia, în funcţie de specificul activităţii; 4.6. persoană fizică face parte dintr-un corp/ordin profesional cu rol de reprezentare, reglementare şi supraveghere a profesiei desfăşurate, potrivit actelor normative speciale care reglementează organizarea şi exercitarea profesiei respective; 4.7. persoană fizică dispune de libertatea de a desfăşura activitatea direct, cu personal angajat sau prin colaborare cu terţe persoane în condiţiile legii. (punctul 4 de la art. 7 alin. 1) Modificările respective intră în vigoare în trei zile de la dată publicării în Monitorul Oficial.

Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *