Viceprimarul Timisoarei, Ruben Latcau (USR) a avut dosar penal

Viceprimarul Timisoarei, Ruben Latcau (USR) a avut dosar penal

- in Locale, Slider, Stiri
5

Viceprimarul Timișoarei, Ruben Lațcău (USR) a avut probleme cu legea. El a fost cercetat penal după ce în august 2018 a fost oprit în trafic de un echipaj de poliție. Avea permisul suspendat și adeverința înlocuitoare expirată. I s-a întocmit dosar penal. Avea să primească câteva zeci de ore de muncă în folosul comunității. În noiembrie 2019, cu mai puțin de un an înainte de alegerile locale, s-a renunțat la urmărirea penală împotriva actualului viceprimar de la Timișoara, Ruben Lațcău. Acum, Lațcău este mâna dreaptă a actualului primar al Timișoarei, Dominic Fritz.

Ruben este un inginer ieșit din comun. A fost creierul care a construit, timp de un an și coordonând o echipă de aproape de 100 experți, programul meu de guvernare pentru Timișoara. (…) Cu Ruben lângă mine, Primăria Timișoara va câștiga un strateg și un manager care împreună cu mine va transforma această instituție“, îl descria Dominic Fritz.

5 Comments

 1. Aveti si o dovada, ceva? Sau macar o sursa ? Un nr de dosar penal ? Altfel e doar un alt fake news.

 2. Monica Harmanescu

  PNL-istul Cosmin Tabără este grav discriminat și folosit ca mită de USR+istul Dominic Fritz și consilierii locali ai USR+ pentru obținerea unei funcții de vicepreședinte USR+ în Consiliul Județean Timiș.

  D-lui Cosmin Tabără, doar pentru că este afiliat politic PNL, îi este îngrădit neconstituțional și ilegal dreptul de a accede la funcția de viceprimar al Timișoarei, deși îndeplinește condițiile minime de eligibilitate obligatorii pentru această funcție de demnitate publică: cetățenie română și domiciliul în România, spre deosebire de USR+istul Dominic Fritz care nu le îndeplinește pe cele obligatorii pentru demnitatea publică de primar al Timișoarei. Tribunalul Timiș a refuzat până în prezent să verifice îndeplinirea condițiilor minime de eligibilitate ale USR+istului Dominic Fritz pentru validarea alegerii dânsului ca primar, încălcând-se astfel art.149(2) din Codul administrativ/2019R, contestațiile nefiind încă soluționate.

  Se impune în regim de urgență reluarea votului în Consiliul Local Timișoara pentru ocuparea funcției de demnitate publică pentru cel de-al doilea viceprimar și cercetarea traficului de influență la nivel înalt al consilierilor locali USR+ și al ”primarului” Dominic Fritz pentru șantajul aplicat PNL-ului în vederea forțării ocupării funcției de vicepreședinte al CJT de către omul lor, USR+istul Cristian Moș.

  Trebuie verificat dacă traficul de influență la nivel înalt al ”primarului” Fritz și al consilierilor locali ai USR+ este în formă continuată.

 3. Pingback: Vai de România fără hoție! – ZACUSCĂ PE POST DE CAVIAR

 4. Anonymous Coward

  Aia cu art. 149/2 din codul administrativ e trasa de par. Tribunalul a verificat, n-a gasit nici o incalcare, si-a validat.

  Conditiile de eligibilitate le gasiti aici: http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/168136 – art. 4. Articolul 5 vine cu completari legate de cetatenii din alte state membre UE. Ce ziceti dvs. sunt aberatii neconforme cu legea.

  Concret, care conditii de eligibilitate nu le indeplineste Fritz? Tot concret, despre ce santaj vorbiti? USR are majoritate in consiliul local din Timisoara, si e al doilea clasat la consiliul judetean. PNL are majoritate in consiliul judetean si e al doilea clasat in consiliul local USR+ a negociat pentru ca ambele partide sa detina functii importante atat la judet cat si in Timisoara. PNL si-ar fi dorit sa lase toata Timisoara pentru USR dar la schimb sa primeasca toate functiile importante in judet. Pana la urma au convenit sa imparta functiile importante atat la judet cat si local. Ce e neechitabil, sau rezultat al vreunui santaj, in toata treaba asta?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *