Viceprimarul Ruben Lațcău: Un fals funcționar public conduce corpul de control al șefului CJ Timiș, Alin Nica. A fost nevoie ca nora să-i scrie lucrarea pentru a fi angajat în Primărie

Viceprimarul Ruben Lațcău: Un fals funcționar public conduce corpul de control al șefului CJ Timiș, Alin Nica. A fost nevoie ca nora să-i scrie lucrarea pentru a fi angajat în Primărie

@Petru Cojocaru
Două foste angajate din Primăria Timișoara au fost implicate în fraudarea angajărilor și au încheiat câte un acord de recunoaștere a vinovăției. Este vorba despre Elena Daniela Adam și Bianca Simona Vetrovetz, care au fost condamnate la câte un an de închisoare cu suspendare în prima instanță după ce au recunoscut că, la cererea șefei de la Resurse Umane, Rodica Aurelian, au scris lucrările a cinci, respectiv nouă candidați agreați, în timpul administrație Nicolae Robu. Unul dintre candidații agreați a fost chiar Florin Răvășilă, fost consilier personal al lui Nicolae Robu, dar și fost director al Direcției Clădiri, Terenuri si Dotări Diverse – I Est. Răvăşilă este urmărit penal într-un dosar de şpagă.
Elena Daniela Adam este soția directorului de Spitalul de Copii Louis Țurcanu, Ovidiu Adam, fost președinte al Comisiei de Sănătate a PNL Timiș. Cea de-a două, Bianca Simona Vetrovetz este nora unei vicepreședinte a PNL Timiș, Carmen Popescu, membră în Consiliul de Administrație al Aquatim, unde a deținut chiar și funcția de președinte al CA-ului respectiv. Socrul Biancăi Simona Vetrovetz, Călin Gheorghe Popescu, a fost angajat și el în Primăria Timișoara, după care s-a transferat la Prefectura Timiș, ca șef la Corpului de Control, instituție care la acea vreme era condusă de o altă membră a PNL Timiș, Liliana Oneț. Călin Gheorghe Popescu nu a stat prea mult nici la Prefectura Timiș și  s-a transferat la Consiliul Județean Timiș, la Compartimentul Corpul de Control al președintelui Alin Nica.
Viceprimarul USR al Timișoarei, Ruben Lațcău i-a atras atenția președintelui Consiliului Județean, Alin Nica că șeful corpului său de control, Călin Popescu, este un fals funcționar public.
Mi-a sărit în ochi un nume de pe lista fabricii de falși funcționari a dlui. Robu: Călin Popescu. Angajat în Primărie în urma unei lucrări scrise de nora sa, care tocmai ce și-a recunoscut vinovăția și a fost condamnată pentru acest fals, dl. Popescu e azi șeful corpului de control al Consiliului Județean. Dle. Alin Nica, dacă nu v-a zis dl. Robu la ospățul de weekend-ul trecut, vă zic eu acum: șeful corpului de control de la instituția pe care o conduceți e un fals funcționar public! Cum se poate ca aparatul dumneavoastră de control să fie condus de un falsificator? Cum puteți avea încredere că-și face treaba, când acel funcționar nu și-a putut nici măcar scrie lucrarea? A fost nevoie de scrisul nurorii pentru a fi angajat în Primărie. Îl mai țineți în funcție doar fiindcă e liberal de-al dumneavoastră? Dar pe dl. Lulciuc, declarat incompatibil de ANI, îl mai țineți în Consiliul Local? Rămâne lider de grup al PNL un consilier ce-a făcut afaceri chiar cu societățile Timișoarei? Când ați apărut pe scenă, păreați un lider reformist, dle. Nica. Un lider care se va debarasa de oamenii și metehnele trecutului. Dar în acești ani v-ați înconjurat de dubioșii și corupții dumneavoastră și, acolo unde mai erau câteva locuri libere, i-ați împrumutat pe cei din timpul domniei domnului Robu“, spune Ruben Lațcău.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *