Viceprimarul penal al Timisoarei, Ruben Latcau (USR) a devenit “sifon” la politie

Viceprimarul penal al Timisoarei, Ruben Latcau (USR) a devenit “sifon” la politie

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
2
De la cercetat penal la “sifon” este doar un pas. O știe cel mai bine viceprimarul USR al Timișoarei, Ruben Lațcău… USR-istul sifonează acum șoferii care trec pe culoarea roșie a semaforului, poliției rutiere. Conform vicelui arogant, la IPJ Timiș – Biroul de Trafic au ajuns cinci DVD-uri, 19 GB de fișiere video și un excel cu trecerile pe roșu. Lațcău are și așteptări din partea polițiștilor… să fie amendați toți șoferii care nu respectă legea.

Municipiul Timișoara dispune de 37 de sisteme de detecție a trecerii pe culoarea roșie a semaforului, instalate în cadrul sistemului de trafic management și supraveghere video.

Lațcău este o mai veche cunoștință a oamenilor legii din Timișoara. El a fost cercetat penal după ce în august 2018 a fost oprit în trafic de un echipaj de poliție. Avea permisul suspendat și adeverința înlocuitoare expirată. I s-a întocmit dosar penal. Avea să primească câteva zeci de ore de muncă în folosul comunității. În noiembrie 2019, cu mai puțin de un an înainte de alegerile locale, s-a renunțat la urmărirea penală împotriva actualului viceprimar de la Timișoara, Ruben Lațcău. Acum Ruben a devenit prietenul polițiștilor.
Aproape 6000 treceri pe roșu în 4 zile. Toate sunt transmise poliției rutiere.
Am transmis ieri și alaltăieri, atât în format electronic cât și fizic, trecerile pe roșu ale participanților la trafic din Municipiul Timișoara pe perioada 2-5 decembrie.
Suntem un oraș care poate să circule civilizat, conform legislației în vigoare și îmi doresc să fim oraș care să minimizeze toate accidentele fatale ce pot fi prevenite, iar unul din modurile în care acest lucru poate fi realizat este pur și simplu dacă toți participanții la trafic respectă regulile. Și dacă cu rugămintea și bunul simț nu funcționează, să fie aplicate sancțiuni.
V-am povestit săptămâna trecută despre accidentele care au avut loc în ultimii ani. Am primit între timp datele și pentru 2020. Mă aștept ca poliția rutieră să ia măsuri, acum că au toate datele la dispoziție.
Inspectoratul de Poliție Județeană Timiș – Biroul de Trafic a primit:
👉5 DVD-uri
👉19 GB de fișiere video
👉Un document Excel cu trecerile pe roșu
Siguranța în trafic este prioritară. Punct.
Și la nivel parlamentar există propuneri din partea colegilor mei din USR în acest sens. Inițiativele, dacă trec, vor ușura procesul prin care forțele de ordine constată și să sancționeze nerespectarea regulilor de circulație, precum pentru depășirea limitei legale de viteză“, a scris pe pagina sa de Facebook, Ruben Lațcău.

2 Comments

  1. Dar de regulament GDPR a auzit acest penal? Hai să vedem acum dacă onor Poliţia Română aplică legea. A se reţine că nu penalul a distribuit informaţia ci penalul reprezentant al Primăriei Timişoara, deci o persoană juridică. Na hai acum! Concurs pe dosare! Cine e primul?

  2. A semnalat o stare de fapt in Timisoara. Multi imbecili trec pe rosu, iar alti imbecili se leaga de acest demers a lui Latcau. Halal civism !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *