Viceprimarul Dan Diaconu, dupa ce au inceput sa circule mesaje alarmante cum ca Timisoara se inchide din cauza coronavirusului: Nu e normala inventia unor prostii

Viceprimarul Dan Diaconu, dupa ce au inceput sa circule mesaje alarmante cum ca Timisoara se inchide din cauza coronavirusului: Nu e normala inventia unor prostii

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Viceprimarul Timișoarei, Dan Diaconu, a ținut să transmită un mesaj pe Facebook după ce în mediul online, și nu numai, au început să circule informații cum că orașul ar urma să se închidă începând de vineri, din cauza coronavirus.

Astfel, viceprimarul Timișoarei îndeamnă oamenii să se informeze doar din surse sigure și arată că orașul nu se va închide, ci este vorba doar de niște invenții.

În mijlocul unei situații complicate, care poate deveni, desigur, chiar foarte gravă, există un lucru care poate a fost mai puțin menționat. Șase din cele șapte cazuri vindecate la nivel național sunt în Timișoara – în fapt toți cei diagnosticați aici, până în acest moment. Un gând bun și recunoștință medicilor și personalului medical de la Spitalul Victor Babeș. Circulă foarte multe mesaje alarmante, unele de-a dreptul lipsite de logică, despre Timișoara și “închiderea orașului”. Mai toate pornesc cu “am auzit eu”, “știu pe cineva care”. Informați-vă, vă rog, doar din surse oficiale și verificate. E normal să fim îngrijorați, cu toții. Ce nu e normal e invenția unor prostii, distribuirea lor, din dorința de a părea “mai informați” decât muritorii de rând. Timișoara nu s-a închis ieri la ora 15.00 și nu se va închide nici vineri“, a scris Dan Diaconu, pe rețeaua de socializare.

De asemenea, și Călin Dobra, șeful Consiliului Județean Timiș, a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook, prin care încearcă să liniștească populația.

Stop știrilor false. Timișoara nu se închide. Apar constat, mai ales în mediul online, fel de fel de informații, care au un singur scop: să creeze panică! Oameni buni, vă rog, informați-vă doar din surse credibile și asumate. Deciziile se iau, în prezent, la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în acord cu dispozițiile de la nivel național, și sunt comunicate de îndată pe toate canalele media! Este datoria noastră, a tuturor, să acționăm corect și eficient”, a precizat Călin Dobra.