Vicepreședinta comisiei IMCO, Maria Grapini, a girat o întâlnire importantă la Bruxelles: Piața Unică în noua legislatură 2019-2024

Vicepreședinta comisiei IMCO, Maria Grapini, a girat o întâlnire importantă la Bruxelles: Piața Unică în noua legislatură 2019-2024

- in Locale, Politica, Stiri
0

Marți, 5 noiembrie, la Parlamentul European, s-a desfășurat un eveniment organizat de Secretariatul IMCO si Business Europe, pe o temă de interes pentru întregul spațiu european: Piața Unică în noua legislatură.

Maria Grapini este vicepreședinta comisiei IMCO, astfel că a girat întâlnirea la care au fost prezentă întreaga conducere și coordonatorii IMCO de la grupările politice S&D si PPE.

Temele care suscită interesul Uniunii Europene, în general, dar și în particular, de la stat la stat, au fost atinse la evenimentul de la Bruxelles: Politica pieței unice și noile realități politice, o mai bună reglementare a pieței unice, libera circulație a mărfurilor, libera circulație a serviciilor, date și digitalizare pe piața unică, transport și logistică pe piața unică, achiziții publice.

Vicepreședinta IMCO, Maria Grapini, s-a remarcat, încă din mandatul trecut, drept o susținătoare asumată a unei reglementări echitabile în spațiul european, pentru a nu mai exista disparități vizibile și dublă măsură în analiza Est-Vest. La întâlnirea de marți, Maria Grapini a reiterat aceste nevoi, obligatorii în opinia sa.

Susțin o mai bună reglementare, dar si o mai bună implementare a legislației în Piața Unică, ceea ce trebuie să reprezinte obiectivul noii Comisii Europene și al statelor membre. Există încă o fragmentare a pieței, avem încă multă birocrație și un cost ridicat de operare. Am reluat și problema dublei calități a produselor, respectiv nevoia de revizuire a Directivei pe achiziții, având în vedere efectele negative pe care le produce actuala. Din poziția de vicepreședintă a comisiei IMCO, voi lupta pentru aceste obiective, cum am făcut și până în prezent!”, a transmis, de la Bruxelles, Maria Grapini.
Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *