Viața unui bebeluș născut prematur, tratat la Timișoara, salvată în urma intervenției ministrului Sănătății

Viața unui bebeluș născut prematur, tratat la Timișoara, salvată în urma intervenției ministrului Sănătății

- in Actualitate, Locale, Sanatate, Stiri
0
bebelus

Un bebeluș născut prematur, care cântărea doar 900 de grame atunci când a venit pe lume, a fost salvat mulțumită intervenției ministrului Sănătății.

Concret, micuțul s-a născut în luna noiembrie a anului trecut, într-un spital din Slatina, iar pentru că se afla într-o stare foarte gravă, era nevoie să fie transferat la o maternitate care poate trata astfel de cazuri critici. Însă a fost nevoie ca ministrul Sănătății, Sorina Pintea, să se mobilizeze pentru ca viața bebelușului să fie salvată. În cele din urmă, s-a găsit un loc pentru micuț la Spitalul de Copii “Louis Țurcanu” din Timișoara. Miercuri, 16 ianuarie, seara, bebelușul a fost vizitat de Sorina Pintea la spital, ministrul venind cu haine pentru acesta, care cântărește, în acest moment, 2,200 kilograme.

Era vorba de un prematur care necesita transferul într-o instituție de grad superior. Ca de obicei, atunci când nu se rezolvă, se ajunge la ministrul Sănătății. Sunt momente și cazuri unde nu se respectă traseul procedural, oamenii intră în panică și sună la Ministerul Sănătății. Există maternități în țară de gradul doi care nu pot trata acest gen de copilași. Regulamentul spune că ei se transferă în maternități de gradul trei, care pot trata acești copii. Nu s-a respectat procedura, lumea a intrat în panică, s-a intervenit la minister și am început noi să dăm telefoane, știind că este o cursă contracronometru”, a afirmat Sorina Pintea.