Via Transilvanica, drumul care trece și prin vestul țării, a fost oficial inaugurat

Via Transilvanica, drumul care trece și prin vestul țării, a fost oficial inaugurat

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri, Turism
0

Via Transilvanica, drumul care unește România, a fost inaugurat la sfârșitul săptămânii trecute. Nu mai puțin de 12.000 de persoane pasionate de drumeție, natură și tradiții au participat la evenimentul special care a avut loc în Piața Crucii din Alba Iulia.

Frumusețile neștiute ale României pot fi descoperite de acum înainte cu ajutorul celor 1.400 de kilometri ce străbat țara în diagonală, de la Putna până la Drobeta-Turnu Severin. Astfel, țara noastră intră pe harta mondială a statelor care au astfel de trasee ce îi ajută pe turiști să descopere și să se descopere.

Traseul începe din Bucovina, de la Putna, se încheie la Dunăre, la Drobeta Turnu Severin și trece prin 10 județe: Mehedinți, Caraș-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Brașov, Harghita, Mureș, Bistrița-Năsăud și Suceava.

Unic în România, proiectul Via Transilvanica fructifică zestrea cultural-istorică a locurilor și a celor 200 de comunități din zona pe care o străbate și își propune să dezvolte turismul verde și antreprenoriatul rural, tradițional românesc.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *