Vești bune pentru viitoarele mămici din Banat

Vești bune pentru viitoarele mămici din Banat

- in National, Sanatate, Stiri
0
bebelus

„Dă o șansă vieții – Program național  de îngrijire a gravidei  și copilului” a fost lansat luni, 11 martie și este destinat tuturor viitoarelor mămici nu numai din Banat, ci din întreaga țară. Luni a fost lansată prima etapă, prin intermediul căreia  se asigura sprijinul necesar pentru derularea  programelor de îngrijire ale mamei și copilului.

În această etapă, vor fi organizate workshopuri la nivelul celor 8 regiuni cu reprezentanții spitalelor care au în structura secții sau compartimente de obstetrică-ginecologie pentru a fi stabilită metodologia de  prevenție, depistare precoce, diagnostic și tratament precoce prenatal și procedurile de lucru care vor fi implementate în etapă a II a proiectului.

De asemenea, vor fi recrutați și formați  376  de medici și personal  din asistență medicală, 90% dintre cursanți fiind din regiunile defavorizate din țară.

Așa cum deja am declarat, anul acesta va fi finalizată licitația demarată în 2018 pentru achiziția a 1000 de incubatoare  pentru dotarea tuturor  unităților sanitare din România care au în structură maternități. De asemenea, va continuă dotarea cu aparatură imagistică de înaltă performanță a secțiilor  de neonatologie și ginecologie. Investim în aparatură medicală , însă este absolut necesar să  încurajăm pregătirea resursei umane, să investim în specialiști, pentru doar așa vom reuși să îmbunătățim  serviciile acordate gravidelor și copiilor”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

De asemenea, în acesta etapă a Proiectului,  se vor dezvoltă, la nivel național,  ghiduri  de intervenție, informare, educare, nediscriminare și conștientizare în rândul femeilor privind  importantă controalelor medicale prenatale.