Vești bune pentru fermierii din Timiș. Peste 40 milioane euro pentru roșia românească

Vești bune pentru fermierii din Timiș. Peste 40 milioane euro pentru roșia românească

- in Agricultura, Economie, Locale, Stiri
0

Vești bune pentru fermierii din Timiș. Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale informează că „Ajutorul de minimis pentru aplicarea programului de susținere a produsului tomate în spații protejate” continuă și în anul 2020. Termenul limită de valorificare a producției este 15 iunie 2020, inclusiv.

În plus, pentru a avea siguranța că tomatele ce vor fi oferite populației vor avea o calitate cât mai bună, beneficiarii trebuie să deţină un registru de evidență a tratamentelor de protecție a plantelor, ce va fi verificat de către inspectorii Autorității Naționale Fitosanitare. Reprezentanții direcțiilor pentru agricultură județene efectuează verificări la începutul rodirii și înainte de începerea recoltării în vederea evaluării producției.

Bugetul total al programului pentru Ciclul I este de aproximativ 40 milioane euro, iar beneficiarii trebuie să valorifice o cantitate de 3 tone-1.000 mp. Principalele modificări pentru anul 2020 au avut în vedere îmbunătățirea programului, astfel încât consumatorii să beneficieze de tomate de calitate din producția autohtonă.

“Ca element de noutate, în anul 2020, verificarea preliminară a dosarelor și instruirea fermierilor privind respectarea normelor de utilizare a produselor de protecția plantelor se va realiza de către reprezentanții direcțiilor pentru agricultură județene și respectiv, de către inspectorii Autorității Naționale Fitosanitare, la primăria localității respective”, a explicat prof. dr. Doru Petanec, directorul DAJ Timiș.
Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *