Vernisaj inedit – Salvați bisericile de lemn din Banat

Vernisaj inedit – Salvați bisericile de lemn din Banat

- in Cultura, Locale, Social, Stiri
0

Joi, 17 noiembrie, de la ora 19, la Galeria Subterană, de la Casa Artelor Timișoara, va avea loc un vernisaj inedit care are scopul de a salva bisericile din lemn din Banat. Evenimentul este organizat de arthitecții din Timiș.

Până în 22 noiembrie, între orele 10 – 19, acces liber în spațiul expozițional. Vor avea loc ateliere de lucru, proiecții succesive de filme tematice, expoziție de fotografie, prezentarea demersului de studiu desfășurat în cadrul atelierelor multidisciplinare „Biserici Înlemnite din Banat” (2013-2016). În 22 noiembrie, seara de la ora 19:00, în Sala StudioArt , va avea loc masa rotundă cu tema: Patrimoniul de lemn din Banat – provocări și soluții.

„Avem capacitatea să ne coagulăm în echipe diversificate de specialiști, iar împreună să căutăm, să găsim și să împărtășim moduri de a sufla viață acestor monumente. Tot noi trebuie să învățăm să prețuim mai mult geniul celor de dinainte, cu putințele și neputințele lor, susținând acest tip de demers, pentru a nu permite mai multor biserici/lăcașe să ajungă mormane de lemne putrezite”, susțin arhitecții.