Verificări în Piața 700. Ce au putut să găsească polițiștii?

Verificări în Piața 700. Ce au putut să găsească polițiștii?

- in Eveniment, Locale, Stiri
0

Polițiștii locali din Timișoara au organizat, timp de mai multe zile, acțiuni în zona Pieței 700, pentru preluarea din stradă a persoanelor fără adăpost care apelau la mila publică sau erau folosite la diferite munci în zonă, dar și pe linia verificării modului în care se desfășoară actele de comerț în piață.

Astfel, pe linie de cerșetorie, au fost preluați din locația respectivă 11 persoane, care în mod repetat au fost depistate în piață, acestea fiind introduse în baza de date și, ulterior, fie îndrumate către localitățile de domiciliu, fie predate către centrele sociale, în funcție de situație, pentru a le determina astfel să nu se mai aciueze în zonă. De asemenea, comercianții despre care s-a aflat că întrețin aceste persoane în piață folosindu-le la diferite activități, au fost avertizați să nu mai facă acest lucru.

Pe linie comercială, au fost aplicate un număr de 14 sancțiuni cuprinse între 100 și 400 lei conform HCL 334/2002, pentru fapte precum expunerea mărfurilor în alte locuri decât cele stabilite, nemenținerea curățeniei la locul de vânzare, în unele locuri fiind depistate cantități însemnate de deșeuri în apropierea meselor de vânzare, neafișarea documentelor care atestă calitatea de comerciant, neafișarea prețurilor etc. Astfel de acțiuni sunt organizate periodic în toate piețele. Zona Pieței 700 rămâne în atenție însă, fiind stabilite verificări și în perioada următoare nu numai pentru verificarea comercianților, dar și pentru asanarea zonei de persoanele fără adăpost și cele care apelează la mila publică în perimetrul respectiv, conferind un aspect inestetic și creând disconfort cetățenilor care tranzitează piața, mai ales că au existat multe cazuri în care s-a reclamat faptul că devin uneori agresivi, fac gălăgie și mizerie sau consumă alcool“, transmit reprezentanții Poliției Locale Timișoara.