Veliko Gradiște – o șansă pentru o evadare turistică de primăvară a bănățenilor în Serbia

Veliko Gradiște – o șansă pentru o evadare turistică de primăvară a bănățenilor în Serbia

- in Locale, Social, Stiri
0

Vecinii și prietenii sârbi din Veliko Grădiște sunt prezenți vineri, 13 aprilie, în centrul Timișoarei, la o întâlnire cu bănățenii pentru a-și prezenta oferta turistică a zonei și aromele bucătăriei tradiționale locale.

Primarul municipiului Veliko Grădiște, Drăgan Milić în fruntea unei delegații reprezentative a Organizației Turistice a Municipiului Veliko Grădiște, împreună cu Dajana Stojanović directorul organizației turistice Veliko Grădište, vor fi gazda conferiței spre traseele turistice, ospitalitatea și prietenia vecinilor noștri sârbi. Invitații Primăriei din Veliko Grădiște sunt Vladan Tadic consulul general al Republicii Serbia și Nicolae Robu – primarul Timișoarei.

Deplasați cu un arsenal de ustensile și accesorii pentru a pregăti mâncare tradițională, cu un program artistic susținut de Ansamblul de Jocuri și Cântece Populare ” Vlastimar Pavlovic Carevac “, întâlnirea va fi o șansă pentru o  evadare turistică de primăvară a bănățenilor în Serbia. Timișorenii sunt clienți fideli ai vecinilor din Veliko Grădiște, existând zile în care prezența românilor depășește cu mult numărul localnicilor.

Veliko Gradiste este situat la 137 de kilometri de Timisoara și este, mai presus de toate, un orașel cochet tradițional, cu străzi largi și o multitudine de grădini cu flori și terase frumos aranjate. Malul Dunării, Bazarul vechi, stațiunea turistică Lacul de Argint cu pădurile de salcâm alb constituie, cum spun cei din Veliko Gradiste, o sărbătoare pentru ochi, un balsam pentru suflet și o fabrică de sănătate.

În lungime de 14 km lungime, Lacul de Argint, unul dintre cele mai mari lacuri din Serbia, și-a luat numele de la licărirea argintie a reflexiilor ape pure filtrate de solul nisipos.

Zona Veliko Gradiște oferă vizitatorilor multiple posibilități de vizitare și agrement, plaje dotate la standarde moderne pentru sporturi nautice și acvatice, resorturi cu tot confortul, hoteluri și pensiuni, restaurante și baruri, terenuri de golf și de tenis, camping și multe altele.

Tot aici se găsește cel mai mare campus sportiv de pregătire pentru baschetul profesionist. Zona este și un loc de pornire în plimbări cu barca și croaziere pe lac și pe Dunăre, cicloturism sau simple drumeții. De aici se poate pleca spre cetatea medievală Ram din apropiere, spre mănăstiri ortodoxe cu o istorie impresionantă, precum și în incursiune de pescuit sportiv. Ca un fapt divers, aici a fost realizată cea mai mare captură de crap, de 45 de kg, eveniment consemnat în cartea recordurilor.

Gh. M.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *