Vârfurile din școlile din Timiș, pregătite în cadrul unui centru de excelență inedit, la Timișoara. Cine-l va finanța

Vârfurile din școlile din Timiș, pregătite în cadrul unui centru de excelență inedit, la Timișoara. Cine-l va finanța

- in Educatie, Locale, Stiri
0

Vârfurile din școlile din județul Timiș vor fi sprijinite să obțină performanțe remarcabile la competițiile internaționale la care vor fi selectate, și nu numai. Totul se va întâmpla din primăvara anului viitor, când la Timișoara se va deschide primul centru de excelență. Acesta va fi finanțat din bani de la Primăria Timișoara și va funcționa pe strada Lorena, în clădirea în care, în prezent, își desfășoară activitatea provizoriu Colegiul Național “C. D. Loga”.

Aici, îi vor pregăti pe elevi la diferite discipline 27 de profesor, cei mai buni din județ. „În sfârșit, avem centru de excelență. Avem acordul și sprijinul Primăriei Timișoara pe rectificarea de buget de a cuprinde sume de bani pentru centru. Pentru început, centrul de excelență va fi finanțat exclusiv din bugetul Primăriei Timișoara. Scopul nostru este ca acest centru să fie folosit de acele vârfuri din Timiș care se pregătesc deja în centrele pe care le avem pe discipline. Ne dorim ca selecția copiilor să se facă la cel mai înalt nivel posibil”, a declarat, astăzi, Aura Danielescu, inspectorul școlar general al județului Timiș.

Potrivit reprezentanților ISJ Timiș, selecția cadrelor didactice care vor lucra în centru va începe în ianuarie 2016, dar și a elevilor. Aura Danielescu speră că tot mai multe companii, dar și universitățile de stat din oraș vor finanța noul centru de excelență. Aici vor fi pregătiți elevi, cel mai devreme din luna aprilie 2016.

Până în acest moment, Universitatea de Vest din Timișoara, dar și Universitatea Politehnica și-au arătat deschiderea de a susține financiar centrul de excelență. Acesta va fi condus de Mariea Ștefan, fost director al Colegiului Național “C. D. Loga” din Timișoara.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *