Vânt puternic în vestul țării, în acest sfârșit de săptămână

Vânt puternic în vestul țării, în acest sfârșit de săptămână

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri, Utile
0

Gata cu vremea deosebit de frumoasă în România. Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteo de vânt puternic, valabilă pentru întreaga țară de mâine dimineață, de la ora 06.00, și până în ziua de 1 martie, la ora 12.00.

Din a doua parte a nopții de vineri spre sâmbătă (26/27 februarie) vântul se va intensifica treptat, la început în nord-est și la munte, iar pe parcursul zilei de sâmbătă (27 februarie) în cea mai mare parte a țării. Duminică (28 februarie) și luni (1 martie) intensificări temporare ale vântului vor mai fi îndeosebi în regiunile estice și în zona de munte. Se vor înregistra viteze la rafală, în general, de 45…55 km/h, iar în zona înaltă a Carpaților Meridionali se vor depăși 80…90 km/h“, a informat ANM.

Potrivit meteorologilor, și vremea se va răci în zilele următoare, iar la munte sunt așteptate ninsori.

La munte, în general la altitudini mai mari de 1500 m, vor fi intervale în care va ninge, iar în estul teritoriului, îndeosebi din a doua parte a nopții de duminică spre luni (28 februarie/1 martie), și pe parcursul zilei de luni (1 martie) vor predomina ninsorile. Vremea va intra într-un proces de răcire ce se va resimți treptat în toate regiunile, astfel că valorile termice se vor situa în jurul celor normale”, a transmis ANM.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *