Vânt puternic, frig și ninsori la munte! Zile de weekend cu vreme urâtă în Banat

Vânt puternic, frig și ninsori la munte! Zile de weekend cu vreme urâtă în Banat

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri, Utile
0

Sfârșitul de săptămână aduce vreme deosebit de urâtă în România, inclusiv în Banat. Așadar, vom avea parte de vânt puternic, frig, iar la munte va ninge.

Administrația Națională de Meteorologie a emis două avertizări de vreme rea. Prima este cod galben de intensificări ale vântului, ninsori însemnate cantitativ și viscol la munte, care intră în vigoare în această seară, la ora 20.00, și expiră mâine dimineață, la ora 08.00, fiind afectat tot județul Caraș-Severin.

În zona Munților Banatului și în vestul Carpaților Meridionali va ninge local însemnat cantitativ (15…20 l/mp) și se va depune strat de zăpadă, iar mai ales în zona înaltă vor fi viteze de peste 60…70 km/h și vor fi perioade cu viscol și vizibilitate scăzută. În județele Caraș-Severin, Mehedinți și Dolj, vântul va avea intensificări cu viteze de 55…60 km/h. Vor fi ninsori și în restul zonei montane, iar în dimineața zilei de sâmbătă (18 noiembrie) în estul Transilvaniei și în nordul Moldovei vor fi predominant ninsori”, a transmis ANM.

De asemenea, potrivit meteorologilor, vremea se înrăutățește în mai bine de jumătate de țară, de mâine dimineață, fiind emise două avertizări de cod galben și cod portocaliu de vreme rea. Conform ANM, va fi afectată și o parte a județului Caraș-Severin, care se va afla sub cod galben de intensificări susținute ale vântului, viscol și vizibilitate redusă sub 50 metri, de mâine dimineață, de la ora 08.00, și până duminică dimineață, la ora 10.00.

În jumătatea estică a teritoriului și la munte vor fi precipitații însemnate cantitativ, local de 25…35 l/mp și izolat de peste 50 l/mp. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte și predominant ninsori în cea mai mare parte a Moldovei și în sud-estul Transilvaniei unde se va depune strat de zăpadă, local consistent. În Dobrogea și în Muntenia vor fi ploi și trecător, în noaptea de sâmbătă spre duminică (18/19 noiembrie), pe arii restrânse lapoviță și ninsoare. Vântul va prezenta intensificări în sud-vestul, estul și sud-estul teritoriului cu viteze de 55…65 km/h. În Subcarpații Moldovei și de Curbură, precum și la munte, temporar va fi viscol, iar rafalele vor depăși 60…80 km/h. Pe parcursul zilei de duminică vântul va continua să aibă intensificări în sud-estul țării și la munte”, a informat ANM.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *