Val de turiști la Cascada Bigăr, cea mai frumoasă din lume, aflată în vestul țării

Val de turiști la Cascada Bigăr, cea mai frumoasă din lume, aflată în vestul țării

cascada bigar

Cascada Bigăr, aflată în județul Caraș-Severin, este luată cu asalt de tot mai mulți turiști. De la sfârșitul lunii mai 2017 și până în prezent, s-a dublat numărul de vizitatori, după amenajarea eco-turistică a zonei de către o mare companie americană.

Astfel, dacă în perioada 2016-2017 au vizitat cascada 50.000 de turiști, în intervalul 2017-2018, numărul lor a depășit 100.000. Cel mai mare flux de vizitatori a fost înregistrat în perioada 01-06 iunie 2017, imediat după ce au fost finalizate lucrările de amenajarea zonei.

Percepția turiștilor despre zona Cascadei Bigăr s-a îmbunătățit considerabil, 90% dintre ei declarând că se vor întoarce în zonă”, a declarat Mile Galcan, responsabil Comunități, Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița.

În mai 2017, compania britanică, împreună cu partenerii proiectului, au anunțat finalizarea lucrărilor de amenajare eco-turistică a zonei cascadei Bigăr, nominalizată în 2013 drept cea mai frumoasă cascadă unică din lume. Valoarea totală a investițiilor pentru reabilitarea zonei a fost de aproximativ 140.000 de euro și a vizat: amenajarea unui traseu pietonal între parcare şi intrarea în Parcul Naţional, de-a lungul DN 57B; amenajarea unui drum de acces de la intrarea în Parc şi construcția unei platforme care facilitează accesul la baza cascadei; amenajarea unor spații și poteci între cascadă și izvor, cât și realizarea unei treceri către Grota Bigăr, aflată în apropierea cascadei; dotarea zonei cu panouri informative, pubele ecologice, marcaje de atenţionare și locuri de repaus.

Situată în Valea Minișului din județul Caraș-Severin – la jumătatea distanței dintre localitățile Anina și Bozovici, peDN 57B – Cascada Bigăr reprezintă un adevărat monument al naturii și un obiectiv turistic de valoare pentru România. Mai mult, în 2013, presa internațională de specialitate a nominalizat Cascada Bigăr drept cea mai frumoasă cascadă unică din lume.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *