Val de canicula in vestul tarii pana marti. Anuntul meteorologilor

Val de canicula in vestul tarii pana marti. Anuntul meteorologilor

- in Locale, Slider, Social, Stiri, Utile
0
canicula

Anunț de ultimă oră din partea meteorologilor. Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că vine un val de caniculă, fiind afectate majoritatea județelor din România, inclusiv cele din vest. Astfel, a fost emis un cod galben de caniculă și disconfort termic accentuat, valabil de duminică până marți.

Valul de căldură va persista și se va intensifica îndeosebi în cursul zilelor de luni (12 august) și marți (13 august) în toate zonele de câmpie și de podiș, unde disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime, cu mult mai mari decât mediile climatologice specifice perioadei, se vor situa frecvent între 33 și 36 de grade, mai ridicate până spre 37…38 de grade, duminică (11 august) în sud-vestul țării, iar luni (12 august) și marți (13 august) în vest, nord-vest și local în sud. Pe arii restrânse, nopţile vor fi tropicale (temperaturi minime ce nu vor coborî sub 20 de grade)”, a informat ANM.

Și la Timișoara se vor înregistra temperaturi caniculare, în următoarele zile. Astfel, termometrele vor arăta, pe timpul zilei, peste 36 de grade Celsius, la umbră.