Vaccinul AstraZeneca nu mai are restricție de vârstă în România, după ce premierul a fost informat despre nebunia de la Timişoara

Vaccinul AstraZeneca nu mai are restricție de vârstă în România, după ce premierul a fost informat despre nebunia de la Timişoara

- in Actualitate, Locale, Sanatate, Stiri
0

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea anunță că s-a renunțat la limita de vârstă pentru administrarea vaccinului anti-Covid cu AstraZeneca. Astfel că, vor putea fi imunizați și cei cu vârstă de peste 55 de ani.

În urma recomandărilor Grupului Științific și Medical din cadrul Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, a Ministerului Sănătății și a Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), s-a luat decizia renunțării la limita de vârstă pentru administrarea vaccinului produs de compania AstraZeneca. Măsura vine ca urmare a apariției noilor date științifice, a experienței și deciziilor altor state europene, precum și a recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) pentru prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV-2, sens în care vaccinul AstraZeneca poate fi administrat adulților cu vârsta peste 18 ani, conform rezumatului caracteristicilor produsului. Vaccinul determină sistemul imunitar al organismului să producă anticorpi și globule albe specializate care acționează împotriva virusului, oferind astfel protecție împotriva COVID-19“, a transmis Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea.

In cazul serului de la AstraZeneca, pentru imunizare se administrează două doze de vaccin, după un interval cuprins între 4-12 săptămâni de la prima doză.

Măsura vine după ce premierul Florin Cîţu a declarat astăzi că a verificat situația din Timiș și a aflat că sunt 20.000 de locuri libere în platforma de vaccinare. Este vorba despre vaccinul de la AstraZeneca, care acum nu mai are restricție de vârstă și cu care timieșnii se pot vaccina. “Nu îmi explic cum să ajungi să ai 20.000 de locuri libere și să fii în carantină. Primarul și președintele Consiliului Județean ar trebui să comunice mai mult pe tema vaccinării. E clar că acolo nu s-au respectat regulile și nu au fost sancționați“, a spus Cîțu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *