Vaccinul anti-Covid, dezvoltat de cercetătorii timișoreni, va fi administrat intranazal

Vaccinul anti-Covid, dezvoltat de cercetătorii timișoreni, va fi administrat intranazal

- in Actualitate, Locale, Sanatate, Stiri
0

Noi informații legate de vaccinul anti-Covid dezvoltat în cadrul centrului Oncogen din Timișoara.

Reprezentanții instituției au scris miercuri, 27 mai, pe Facebook, că acest vaccin împotriva noului coronavirus va fi administrat intranazal, fie sub formă de picături, fie prin pulverizare.

Administrarea unui vaccin se poate face: fie prin injecție, fie intranazal, fie prin piele (skin patch). Noi am ales această metodă, intranazală, luând în considerare felul în care virusul SARS-nCoV-2 pătrunde în corpul uman“, au detaliat reprezentanții Oncogen.

Recent, centrul Oncogen din Timișoara a semnat un acord de colaborare cu Institutul Cantacuzino, cu scopul de a dezvolta producția de vaccinuri anti-Covid în România.

Avem convingerea că Institutul Cantacuzino poate contribui substanțial la materializarea acestor obiective prin reînceperea producției de vaccinuri. Cu această ocazie vă anunțăm că centrul Oncogen, în parteneriat cu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară “Cantacuzino”, a câștigat competiția organizată de Ministerul Educației și Cercetării pentru dezvoltarea unui vaccin împotriva virusului SARS-nCov-2. Suma se ridica la 3,5 milioane lei și ne permite continuarea cercetărilor pentru vaccinul împotriva Covid-19 dezvoltat de Centrul Oncogen și recunoscut atât de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) cât și de Guvernul Britanic“, a informat Oncogen.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *