Vaccinare fără programare în toate centrele din țară, inclusiv în Timiș, de vineri

Vaccinare fără programare în toate centrele din țară, inclusiv în Timiș, de vineri

- in Actualitate, Locale, Sanatate, Stiri
0

Centrele de vaccinare din întreaga țară, inclusiv cele din județul Timiș, vor fi deschise, începând de vineri, 7 mai, chiar și pentru persoanele care nu s-au programat la vaccinare împotriva noului coronavirus. Anunțul a fost făcut de către medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din România.

„Începând de vineri, din 7 mai, ne propunem să avem următoarea modalitate de prezentare la centrele de vaccinare. Pentru că vinerea se face aprovizionarea centrelor pe perioada zilelor de sâmbătă, duminică și luni, foarte probabil că vom stabili următoarea modalitate: persoanele de peste 60 de ani se vor prezenta direct la centrele de vaccinare fără programare; de asemenea, restul persoanelor care doresc să se vaccineze se vor prezenta după ora 14.00, până la finalul programului, ora 20.00, fără programare. Menționez, pentru persoanele peste 60 de ani, se pot prezenta pe tot parcursul programului, de la 08.00 dimineața până la orele 20.00. Prioritate vor avea persoanele programate prin platformă, care au un loc deja ocupat și trebuie să aibă vaccinul asigurat, însă suplimentar, în funcție de capacitate de vaccinare a centrului, vor fi eliberate bonuri de ordine celor care se prezintă direct la centrul de vaccinare„, a explicat Valeriu Gheorghiță.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a mai precizat că, în perioada următoare, vor fi organizate mai multe maratoane de vaccinare în diferite localități din țară.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *