Va intra clădirea Colegiului Emanuil Ungureanu în reparație pe 24 de luni?

Va intra clădirea Colegiului Emanuil Ungureanu în reparație pe 24 de luni?

- in Educatie, Locale, Stiri
0

Trecerea pe lângă clădirea Colegiului Tehnic „Emanuil Ungureanu” din Timișoara, aflată chiar în buricul târgului, este un risc asumat de mai multe vreme. Cineva chiar a pus afișe pe zid cu atenționarea clară că pică tencuiala.

Prin urmare, autoritățile în sfârșitr au decis: demarăm reabilitarea clădirii aflate într-o stare înainată de degradare, dar….. trebuie să voteze mai întâi toți aleșii.

Conform propunerilor proiectanţilor, se presupun intervenţii de reabilitare prin realizarea de noi compartimentări, înlocuirea tuturor finisajelor interioare şi exterioare, propunerea unor măsuri de reabilitare termică şi de consolidare a tronsonului B de clădire, prin construirea unor nuclee de beton și cămăşuirea zidurilor de rezistenţă păstraţi, refacerea tuturor instalaţiilor (electrice, termice şi sanitare). Valoarea totală a investiţiei este estimată la peste 25,2 milioane de lei (inclusiv TVA), aproximativ 5,6 milioane de euro, iar lucrările de la Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu” ar urma să fie realizate în decurs de 24 de luni.