UVT și DGASPC Timiș vin în sprijinul tinerilor care părăsesc sistemul de protecție a copilului

UVT și DGASPC Timiș vin în sprijinul tinerilor care părăsesc sistemul de protecție a copilului

- in Locale, Social, Stiri
0

Universitatea de Vest Timișoara, SOS Satele Copiilor România și DGASPC Timiș organizează conferința cu participare internațională “Now What? Preparing and empowering youth leaving care”, ce va avea loc la București, în data de 12 februarie 2020.

Conferința este organizată în cadrul proiectului cu același nume, finanțat de Comisia Europeană, prin programul Erasmus+. Proiectul este implementat de opt instituții și organizații, din patru țări europene: Universitatea de Vest din Timișoara (România – coordonatorul proiectului), Organizația “The Smile of the Child” (Grecia), Athens Lifelong Learning Institute (Grecia), University of Lusofona (Portugalia), University of Tirana (Albania), Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș (România), SOS Satele Copiilor (România) și SOS Villages Albania (Albania).

Obiectivul principal al proiectului “Now What?” este de a sprijini tinerii care părăsesc sistemul de protecție a copilului în a-și valorifica potențialul cât mai bine.

Proiectul oferă sprijin tinerilor în vârstă de 16-19 ani care sunt fie în îngrijire în sistemul de protecție a copilului, fie au părăsit sistemul. Domeniile în care aceștia primesc sprijin sunt diverse, și anume: locuire, formare, suport financiar, piața locurilor de muncă, legislație, incluziune socială.